Ce este cataracta?

Cataracta este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni oculare și în același una dintre cele care afectează cel mai mult calitatea vederii. “Lentila ochiului” cristalinul se opacifiază și astfel vederea scade, persoana în cauză nu mai vede la distanță sau vede încețoșat.

Cum aflu dacă am cataracta?

Diagnosticarea acestei afecțiuni este ușoară, neinvazivă și se realizează în cadrul unui consult oftalmologic. În cadrul acestui consult de rutină medicul oftalmolog examinează polul anterior cu biomicroscopul. Odată identificată cataracta, medicul poate face o examinare suplimentară pentru a stabili cât de avansată este boala.

Cum se realizează operația de cataracta?

Cu o experiență de peste 26 de ani, medicii din clinicile I Care au realizat peste 30.000 de operații. Toate de succes. În cadrul operației de cataractă din clinicile noastre folosim tehnica facoemulsificării prin sistemul Centurion-Alcon.

Prima fază este cea a identificării bolii și a gradului de avansare a acesteia. Pacientul este supus unui consult și unor teste cu ajutorul cărora medicul poate stabili cele mai bune opțiuni pentru pacient.

Ce tip de cristalin să aleg?

Vei face această alegere împreună cu unul dintre medicii I Care care vă va oferi toate informațiile și recomandările astfel încât să faceți cea mai bună alegere pentru sănătatea dumneavoastră.

Cu ajutorul biometrului, medicul va putea stabili care este cristalinul care ți se potrivește. Folosim două tipuri de biometru. ALADIN (Topcon) – perfomant în biometria optică și topografia corneeană cu rezultate superioare în alegerea cristalinului și OCUSCAN – folosit mai ales în cazurile de cataractă avansată.

Cristaline premium

Lucrăm cu cristaline premium precum:
  • CLAREON AUTONOME Alcon (injectare automată, precisa a cristalinului, biomaterial hidrofob cu claritate inegalabilă a materialului, design avansat, asferic)
  • IQ TORIC Alcon (pentru corectia astigmatismului, asferic, cu filtru UV și pentru lumină albastră)
  • MINI WELL Sifi (primul cristalin progresiv EDOF, cea mai bună soluție pentru o vedere continuă, fără halouri, recomandat pentru șoferi)
  • PANOPTIX Alcon (cristalin multifocal, oferă independență față de ochelari, corectează și astigmatismul)

Galerie foto

Despre noi, în imagini

Medici

Echipa noastră de medici experimentați și bine pregătiți

Prețuri

Consultă lista cu servicii și prețuri.

Despre noi

Află cine suntem și ce spun pacienții despre noi.