Ce este retinopatia diabetică?

Cunoscută și ca “ochiul diabetic”, retinopatia diabetică este o complicație care apare în diabetul zaharat. Peste 30% dintre persoanele cu diabet zaharat suferă de retinopatie diabetică.

Retinopatia diabetică afecteaza vasele de sânge ale retinei. Este cea mai răspândită cauză de pierdere a vederii în rândul persoanelor cu diabet și una dintre principalele cauze pentru care adulții activi profesional ajung la orbire.

Cum aflu dacă sufăr de retinopatie diabetică?

Încețoșarea vederii este unul dintre primele semne ale diabetului. Aceasta este cauzată de acumularea de fluid din cristalin. Dificultatea de a citi ori de a face un lucru de aproape, poate fi un semn al lichidului în maculă (edem macular). De asemenea, vederea dublă este un simptom al ochiului diabetic. Aceasta apare atunci când nervii care controlează mușchii ochiului sunt afectați.

Consultul oftalmologic este singura metodă prin care poți afla dacă suferi de retinopatie diabetică și cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a încetini procesul acestei afecțiuni.

Cum se tratează ochiul diabetic?

Chiar dacă boala este una de origine metabolică (diabet zaharat), medicii specializați în oftalmologie sunt cei în măsură să stabilească diagnosticul și metodele de tratament ale ochiului diabetic, dat fiind faptul că această complicație afectează în mod direct ochiul.

În clinicile I Care medicul oftalmolog va stabili tratamentul în funcție de particularitățile afecțiunii și ținând cont de nivelul de afectare.

Galerie foto

Despre noi, în imagini

Medici

Echipa noastră de medici experimentați și bine pregătiți

Prețuri

Consultă lista cu servicii și prețuri.

Despre noi

Află cine suntem și ce spun pacienții despre noi.