Ce este degenerescența maculară?

Degenerescența maculara legată de vârstă (DMLV) se caracterizează prin modificări progresive, degenerative și ireversibile ale maculei (zona centrală a retinei) și afectează de obicei persoanele de vârsta a treia.

Din cauza degenerescenței maculare, vederea centrală poate fi afectată de încețoșare, pete negre sau distorsiuni. Aceasta afectează vederea la distanță sau la aproape. Afecțiunea prezintă două forme: uscată (atrofică) cu evoluție lentă (prezentă în 90% dintre cazuri); și umedă (exsudativă) cu o evoluție rapidă.

Cum aflu dacă sufăr de degenerescență maculară?

Degenerescența maculară poate fi depistată în cadrul unei consultații obișnuite cu examinarea fundului de ochi. Apoi, în urma unui examen tomografic OCT medicul va putea stabili și tipul afecțiunii (umedă sau uscată). Urmărirea acestei afecțiuni se face prin exament tomografic OCT și prin examinarea fundului de ochi în cadrul controalelor periodice.

Dacă observați o scădere a acuității vizuale, dacă liniile drepte vă apar distorsionate, ori cuvintele de pe o pagină apar voalate este indicat să veniți la un consult oftalmologic în una dintre clinicile noastre.

Cum se tratează degenerescența maculară?

Tratamentul în cazul degenerescenței maculare este de două tipuri: medicamentos (de susținere în ambele forme) și prin injecții intravitreene de inhibitori de factori de creștere vasculoendotelial VEGF.

Galerie foto

Despre noi, în imagini

Medici

Echipa noastră de medici experimentați și bine pregătiți

Prețuri

Consultă lista cu servicii și prețuri.

Despre noi

Află cine suntem și ce spun pacienții despre noi.