genele false probleme ochi
  • 0

Genele false sunt folosite pentru a da un aspect seducător ochilor, însă multe doamne și domnișoare ajung în cabinetul oftalmologic cu roșeață, durere, lăcrimare excesivă și alte simptome. În spatele esteticii, genele false ascund numeroși compuși chimici dăunători ochilor. Cele mai multe dintre doamnele care pun gene false vă vor spune că substanțele folosite n-au niciun efect asupra sănătății ochilor. Dar, nu ar fi mai bine să ascultați mai degrabă de medici? În rândurile care urmează vă vom prezenta probleme care pot fi generate de genele false și substanțele folosite la lipirea lor.

Ce sunt genele și ce rol au 

Genele (naturale) sunt formate din fire scurte de păr care cresc în jurul ochiului, pe marginea pleoapei. Acestea sunt menite să țină praful la distanță sau orice altă mizerie, protejând ochiul de orice l-ar putea răni și cauza o infecție.

A doua funcție a genelor este de a trage un semnal de alarmă. Ținând cont că sunt extrem de sensibile la atingere, acestea atenționează asupra faptului că un obiect ar putea fi prea aproape de ochi.

Mai mult decât atât, genele împiedică transpirația să pătrundă în ochi. Totodată ajută la filtrarea razelor de soare periculoase. Tocmai forma și poziția curbată a acestora ajută la protecția ochiului.

Probleme cauzate de genele false

Dacă vă gândiți ca într-un viitor apropiat sau mai puțin apropiat să alegeți genele false, ar trebui să știți că acestea pot veni la pachet și cu diferite probleme precum:

Infecții oculare

Infecțiile oculare pot apărea atunci când diferite bacterii se adună sub lipiciul folosit pentru atașarea genelor sau chiar în gene.

Distrugerea genelor naturale

Genele false pot cauza pierderea temporară sau permanentă a genelor naturale. În cazul în care, la un moment dat, veți dori să renunțați la genele false, vă veți confrunta cu lipsa celor naturale din cauza faptului că foliculul de păr a fost afectat.

Reacții alergice

Lipiciul folosit pentru atașarea genelor poate da reacții alergice în cazul multor persoane. În cazuri foarte rare, purtătoarele pot suferi reacții alergice la genele false în sine.

Leziuni oculare

Uneori, genele false pot irita corneea, în special dacă una dintre ele, sau o bucată mică de adeziv îngroșat, intră în ochi.

Simptome

Indiferent dacă vorbim despre o infecție, o leziune sau o reacție alergică, simptomele sunt similare și pot include:

În cazul în care purtați lentile de contact și vă confruntați cu unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai sus, ideal ar fi să evitați purtarea acestora până ce afecțiunea este diagnosticată, tratată și vindecată.

Cauze

Lipiciul folosit în cazul genelor false poate conține frecvent ingrediente precum:

  • guma de celuloză
  • formaldehidă
  • cianoacrilați
  • latex
  • acid benzoic

Totodată, substanțele cu care sunt îndepărtate genele false pot conține:

  • formaldehidă
  • propilen glicol
  • geraniol

Consiliul de Cosmetologie recomandă evitarea folosirii adezivilor care conțin formaldehidă, care poate fi un iritant potențial toxic. Mai mult decât atât, toate aceste substanțe chimice enumerate mai sus pot avea un efect alergen asupra pielii sau a ochilor.

Totodată, bacteriile sau o mică leziune a corneei apărută în timpul aplicării genelor poate duce la infecții oculare grave.

În cazul în care, după aplicarea genelor, observați că apar diferite simptome asemănătoare celor descrise mai sus, acestea ar putea fi rezultatul:

  • bacteriilor care se transmit la folosirea produselor cosmetice după o altă persoană
  • purtarea unui timp mult prea îndelungat a genelor
  • zgârierea accidentală a corneei în timpul aplicării genelor sau a machiajelor
  • utilizarea sau reutilizarea genelor false mai vechi sau a altor produse

Tratament

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți în momentul în care observați că au apărut primele simptome după atașarea genelor false, și că nu dispar după 24-48 de ore, este să mergeți la un medic oftalmolog. Acesta este singurul în măsură să pună un diagnostic corect și să vă recomande un tratament eficient.

Între timp, nu încercați să vă tratați singure acasă! Puteți folosi, bineînțeles, comprese reci care să amelioreze simptomele, însă nu folosiți picături oculare fără recomandarea unui specialist și nu stați acasă dacă simptomele se agravează!

Sfatul nostru

Știm că vă doriți gene alungite, curbate, pe care poate multe femei din jurul dumneavoastră le au. Cu toate acestea, există modalități mai sigure prin care puteți obține acest aspect al genelor, fără a vă expune ochii la atâtea riscuri. Ne referim aici la rimeluri sau la ondulatoarele de gene care pot avea un efect bun.

Dacă totuși nu renunțați la idee și vă doriți atât de mult gene false, faceți-vă temele înainte. Fiți sigure că știți ce conțin adezivii folosiți în salonul în care mergeți, asigurați-vă că igiena de acolo este una corectă, informați-vă despre modalitatea în care acestea trebuie curățate și verificați recenziile online. Este posibil chiar acolo să găsiți răspunsurile.

Surse:

Abrams Eye Institute

Howerton Eye

Southern Eye Group

All About Vision

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate