complicatii cataracta operatie
 • 116

Complicațiile care pot apărea în urma operației de cataractă sunt foarte rare. Lista lor este scurtă. Asta pentru că operația de cataractă este una dintre cele mai reușite operații care se realizează în zilele noastre. 

Conform Societății Americane de Cataractă și Chirurgie Refractivă (ASCRS), rata de succes a acestei intervenții este de peste 98%. Numărul americanilor care au parte de această intervenție depășește 3 milioane. 

Mai mult decât atât, peste 99,5% dintre respondenții unui studiu care a vizat complicațiile apărute după o operație de cataractă nu au avut parte de complicații postoperatorii. Studiul a fost realizat între 1994 și 2006 pe aproximativ 200.000 de pacienți operați de cataractă. 

Posibile complicații ale operației de cataractă

Între timp tehnologia a avansat atât de mult în acest domeniu medical încât șansele ca un pacient să întâmpine probleme după operația de cataractă sunt aproape nule. Cu toate acestea, există câteva posibile complicații ale acestei intervenții. Le enumerăm pe cele mai cunoscute 4 dintre acestea.

cataracta secundara laser YAG
Dr. Mioara Marinescu tratând cataracta secundară cu laserul YAG

1. Opacifierea capsulei posterioare sau cataracta secundară

Probabil cea mai întâlnită complicație (deși este mult spus) a operației de cataractă este cataracta secundară.  Deși nu este o cataractă, ci doar o afectare a capsulei posterioare, unii tind să se sperie crezând că veche problema a cataractei a recidivat. 

Capsula în care medicul oftalmolog a implantat cristalinul artificial se poate opacifia după intervenție. Asta se întâmplă în aproximativ 20% dintre cazuri și poate apărea la câteva zile sau la câteva săptămâni. Opacifierea din cataracta secundară are loc din cauza celulelor epiteliale rămase în capsula intraoculară. 

Această “complicație” denumită cataracta secundară este foarte simplu de tratat. Procedura durează doar câteva minute, iar o singură intervenție este de ajuns pentru a rezolva problema. Nu este dureroasă așa că nu o putem numi operație. Este doar o simplă intervenție laser rapidă. Fără anestezie și fără contraindicații. 

Totul se face în cabinetul medical. Oftalmologul folosește un laser specializat, denumit Laser YAG, pentru a crea o “fereastră” clară în capsula lentilei posterioare, care restabilește repede acuitatea vizuală. Pe larg, despre această intervenție puteți citi aici.

2. Dislocarea cristalinului artificial

O altă posibilă complicație în urma operației de cataractă, deși rară, constă în poziționarea greșită sau deplasarea cristalinului artificial. Această complicație se manifestă prin faptul că pacientul poate vedea marginile lentilei implantate sau chiar ar putea dezvolta vedere dublă. Dacă cristalinul artificial este dislocat considerabil acuitatea vizuală va scădea dramatic. 

Dacă te întrebi cum ar putea cristalinul să fie dislocat sau greșit plasat, trebuie să știi că medicul oftalmolog face toate eforturile să mențină integritatea capsulei intraoculare astfel încât noul cristalin să se potrivească perfect. Problema stă în faptul că această “pungă” este extrem de subțire. Are grosimea unei singure globule roșii. Așa că uneori se poate deteriora sau chiar rupe. 

Nu doar acest motiv stă la baza dislocării, ci și faptul că unul dintre suporturile lentilei ar fi putut fi plasat incorect. Când un cristalin este pus greșit sau dislocat, chirurgul oftalmolog ar putea să îl repoziționeze. Asta se întâmplă într-o procedură ulterioară. În unele cazuri ar putea fi necesară implantarea unui alt tip de cristalin artificial.

În cazul în care descoperiți că întâmpinați această complicație este esențial să remediați problema cât mai repede. Cu cât mai repede cu atât mai ușor va fi să vă recăpătați vederea corectă. Această complicație care implică dislocarea este extrem de rară. Într-un studiu realizat de clinica Mayo pe mai mult de 14.000 de pacienți care au făcut operație de cataractă s-a descoperit care este riscul acestei complicații. La 10 ani de la operația de cataractă riscul unei dislocări este de 0,1%. La 20 de ani este de 0,7%, iar la 25 de ani este de 1,7%. Studiul a fost realizat între 1980 și 2009. 

3. Infecții sau sângerări intraoculare

O altă potențială și foarte rară complicație a operației de cataractă este sângerarea intraoculară sau infecția. Acesta este și motivul pentru care medicul chirurg oftalmolog vă oferă sfaturi foarte clare în legătură cu igiena post-operație. Merită să le urmați cu strictețe pentru evita o complicație postoperatorie care implică o infecție.

4. Dezlipirea de retină 

Această complicație poate surveni târziu după operația de cataractă. După luni sau chiar ani de zile de la o operație de succes, pacientul poate întâmpina simptomele dezlipirii de retină. Dacă pacientul se prezintă la oftalmolog imediat după apariția primelor simptome, această problemă poate fi remediată. Simptomele care pot indica o dezlipire de retină sunt: flash-uri de lumină, experimentarea unei vedere cu elemente plutitoare, pierderi de vedere. 

Majoritatea complicaților minore precum hipertensiunea oculară pot fi vindecate ușor cu medicație. Este esențial să vă adresați unui medic oftalmolog dacă întâmpinați orice fel de problemă după operația de cataractă. 

116 Comments

 1. Enache Gheorghe
  20 septembrie 2020 la 6:52

  Am fost operat de cataractă pe 3 sept,iar pe 4 mi s-au extras noul cristalin, că a fost o problemă.
  Pe 8 sept.am fost operat din nou și pe 9 sept. am fost externat,punându-mi o lentilă pentru protecție.
  Până la data de azi 20sept 2020,nu am văzut absolut nimic.
  Doar culoarea neagră cu mișcarea continuă a unor forme de cercuri,ovale de culoare deschisă.
  Săptămâna ce a trecut medicul a fost în concediu și nu al avut cu cine discuta.
  Aștept ziua de mâine.
  Mă poate lămuri cineva dacă din cauza acestei lentile nu am vedere deloc?
  La celălalt ochi am fost operat acum doi ani și după luarea bandajului,am văzut imediat.

  • I Care
   21 septembrie 2020 la 18:04

   Bună ziua,

   În caz că nu ați ajuns încă la medic, vă recomandăm să mergeți fie la Spitalul de Urgențe Oftalmologice, fie să veniți în clinica noastră pentru a vedea despre ce este vorba. Multă sănătate!

 2. sima alexandru
  4 octombrie 2020 la 17:22

  Buna seara. Am avut un implant de cristalin in urma unui accident de munca sarind in ochi un span de metal linga iris . Au trecut 4 luni de la implantul de cristalin si nu vad de aproape , nu pot sa citesc pe telefon,carte etc. La ultimul control mi s a spus ca totul e ok si ca o sa am nevoie de ochelari . Am fost la un cabinet sa i-mi fac ochelari si nu au gasit nici o lentila sa imi regleze vedere fiid o problema a ochiul ! Ma pute-ti ajuta cu un sfat???? Va multumesc!

  • I Care
   4 octombrie 2020 la 21:01

   Bună ziua.
   Din câte se pare este nevoie de un control amănunțit pentru a identifica problema dumneavoastră. Vă recomandăm să veniți pentru o consultație. Avem experiența și aparatura necesare pentru a vă putea oferi cel mai bun tratament pentru afecțiunea dumneavoastră. Ne puteți suna sau scrie pe WhatsApp la 0722110933.Vă așteptăm! Multă sănătate!

  • Daniela
   27 septembrie 2023 la 10:56

   Buna ziua, am fost operata de cataracta joi, iar marți au început ca îmi cada scame în ochi care se misca, acum 3 ani am avut dezlipire de retina ce ar putea fi ? Va mulțumesc frumos

   • I Care
    4 octombrie 2023 la 9:16

    Bună ziua.
    Având în vedere diagnosticul antecendent (dezlipirea de retină) vă recomandăm să luați cât mai repede legătura cu medicul dumneavoastră pentru a-l informa în legătură cu ceea ce vi se întâmplă. Dacă aveți și flash-uri luminoase (ca niște fulgere) vă recomandăm să mergeți de urgență la un medic.

    Multă sănătate!

 3. Perta floare
  8 octombrie 2020 la 12:44

  Buna ziua bunica sa operat de cactarata de wsaptamani si nici acuma nu vede bine si uneori ise zbate ochiu ce este de! Facut

  • I Care
   12 octombrie 2020 la 10:19

   Este foarte important să fie consultată atent de un medic oftalmolog. Dacă doriți, vă așteptăm la o consultație. Dispunem de toată aparatura pentru a identifica problema. Consultația/controlul este singura metodă prin care puteți stabili ce trebuie făcut. Multă sănătate.

   • Robeeta
    16 martie 2023 la 19:53

    Bună seara sora mea la vârsta de 1 an si 7 luni sa intamplat o tragedie în care a trebuit să fie operată de 3 ori de cristalin de retina si coreea din trecare acum dupa 7 ani de zile ii se zbate ochiul lacrimeaza si are o durere cam puternică în jur de câteva minute din pacate nu vede clar si nu stim care ar putea fi cauza credeți că mă puteți ajuta!

    • I Care
     17 martie 2023 la 10:25

     Bună ziua. Avem specialiști pe retină și cornee, iar dacă vine vorba de aparate de investigare, în clinica noastră din București sunt cele mai performante tehnologii pe care le puteți găsi în România. Deci, da, vă putem ajuta. Solicitați o programare, fie telefonic (0722110933) fie prin formular http://www.i-care.ro/programare

     Multă sănătate!

 4. Stan Tatiana
  14 decembrie 2020 la 8:37

  Bună ziua, mama a fost operată de cataracta destul de avansata în urma cu doua săptămâni iar acum are ochiul puțin roșu și îi lăcrimează din când în când, este o problema? (menționez ca nu are nici o durere) Aștept un răspuns dacă se poate! Mulțumesc mult!

  • I Care
   15 decembrie 2020 la 16:45

   Bună ziua, lăcrimarea este normală, iar până la un punct este normal să fie și un pic roșu. Vă puteți îngrijora în cazul în care apar dureri mari sau scade brusc vederea. Oricum, este important ca mama dumneavoastră să urmeze cu strictețe tratamentul post operator și, de asemenea, vă recomandăm să mergeți la un control în cazul în care simptomele persistă.

   Multă sănătate.

 5. David
  15 ianuarie 2021 la 18:57

  Buna seara.Am fost operat de dezlipire de retina ,ruptura de muschi,la care mi s_a pus un ulei siliconic.Dupa 3 luni mi-am schimbat critalinul,,unde vedeam mult mai bine,doar că imaginea era un pic micsorata,,La un an m-am dus sa-mi extraga uleiul,unde a aparut problema.A doua zi dupa operatie ,mi-a introdus din nou un ulei de silicon cu o densitate mai mare.Dar de atunci am mai avut 2 interventii,ultima fiind cu laser.Problema majora e că ochiul in partea exterioara e permanent rosu,iar eu nu mai decit formele,culorile in ceata.Nu pot focaliza o imagine cit de cit clara.

 6. Veronica
  19 februarie 2021 la 12:03

  Bună ziua! Am fost operata la ambii ochi și mi sa pus cristaline foldabil asferice, după operație am rămas cu vederea neclara și cu pupila de la ochiul stâng mărita, încă sunt sub tratament. Menționez ca am fost operata la ambii ochi sapt aceasta. Este normal sa nu pot vedea clar și sa rămân cu o pupila dilatata??

  • I Care
   23 februarie 2021 la 10:48

   Bună ziua,
   Este important să știți că la o lună după operația de cataractă ochiul este vindecat. Dacă totuși simptomele pe care le aveți acum, la o săptămână de la operație nu se ameliorează (sub tratament) ori avansează, vă recomandăm să comunicați acest lucru medicului care v-a operat. El știe cel mai bine situația dumneavoastră și vă poate da cel mai bun sfat.

   Multă sănătate!

 7. Veronica
  5 martie 2021 la 14:21

  Bună ziua!
  Am fost operata la ambii ochi, transplant de cristalin, am cristaline foldabil asferice. Țin sa menționez ca a trecut aproape o luna de la operație și vad tot în ceață și neclar.
  Cel mai mult ma deranjează ca vad niște cercuri, ca și când ma uit prin binoclu și vad marginile binoclului și îmi joaca vederea dacă misc privirea.
  Este normal?
  Am vorbit cu medicul și mi – a spus ca ma vindec în timp
  Vad mai rău decât înainte
  Ce este de făcut?
  Simt ca ceva este în neregula

  • I Care
   9 martie 2021 la 14:50

   Bună ziua,

   Medicul curant este cel care știe cel mai bine cum evoluează situația dumneavoastră. De aceea vă recomandăm să îi urmați sfaturile.

   Multă sănătate!

  • Lucian
   16 mai 2022 la 12:56

   Buna ziua
   S au remediat problemele de dupa operatie
   (Mm am operat si eu recent )

 8. Puiu Borcila
  15 martie 2021 la 10:27

  Buna ziua,
  Am 67 de ani,si m-am operat de cataracta nucleara, glaucom cu unghi ingust, la ambii ochi. Din 2010,cand am fost diagnosticat cu glaucom la ambii ochi,si pana in prezent, am folosit nonstop picaturi Azarga (1,0,1) si Duotrav(0,0,1),inclusiv in perioada premergatoare operatiilor de cataracta (alaturi de cele speciale operatiei)
  M-am operat in 2 noiembrie 2020,respectiv 30 noiembrie 2020, iar la control post operatii,am fost in 12 ianuarie 2021. Mai trebuie sa iau picaturile pentru glaucom sau nu, pentru ca am niste probleme post operatii ?
  Astfel : – pleoapele le simt grele
  – cu ochiul drept vad halouri in jurul becurilor
  – am deseori ochii, usor rosii
  – am sensibilitate la lumina
  – am momente in care vederea se incetoseaza si se clarifica daca clipesc de cateva ori
  Va multumesc !

  • I Care
   17 martie 2021 la 17:19

   Tratamentul pentru glaucom nu se întrerupe niciodată. Se ia la ore fixe la indicația medicului. Exista posibilitatea să apară o afecțiune oculara care nu are legătură cu operația. Aceea afecțiune ar putea da acele simptome, blefarită conjunctivită etc.

   Cât despre sensibilitatea la lumina, ea poate fi dată și de glaucom.

   Vă recomandăm să apelați la medicul curant și să îi expuneți problema. Probabil va fi nevoie de lacrimi artificiale (de-asta se clarifică imaginea după ce clipiți).

   Nu luați tratament după ureche pentru conjunctivită sau blefarită dacă suferiți și de glaucom. Cei care suferă de glaucom primesc alte tratamente față de cineva care nu are această afecțiune (glaucom).

   În cazul în care vă putem fi de folos, ne găsiți la adresele menționate în pagina de contact. http://www.i-care.ro/contact

   Multă sănătate.

 9. Matei Viorel
  27 martie 2021 la 17:30

  Dupa operatia de cataracta a doua zi la ridicarea pansamentului era putin rosu in coltul interior al ochiului dar spre seara a aparut o hemoragie care pana a doua zi a cuprins tot ochiul. Nu am dureri si vederea s-a recuperat 100 % la ochiul operat . Ma ingrijoreaza cuprinderea completa a ochiului de sange. Nu pare sa se absoarba. Puteti sa-mi spuneti ce-i de facut si ce se poate intampla ? Multumesc anticipat.Operatia a fost miercuri 24.03.2021.

  • I Care
   29 martie 2021 la 13:38

   Dacă tot nu dă semne că se absoarbe vă recomandăm să contactați medicul care v-a operat și el vă va putea oferi cel mai bun sfat sau tratament. Multă sănătate.

  • Viorica
   21 iulie 2021 la 17:00

   Bună seara, ați rezolvat problema cu sângerarea? Sunt în aceeași situație. Vă mulțumesc!

   • Lacaramioara
    28 iulie 2021 la 12:45

    Dvs ati rezolvat problema cu sângerarea?

 10. Lovas G
  6 mai 2021 la 6:26

  Buna ziua ! Ma intereseaza cum sunt stabilite dioptriile la cristalin. De exemplu daca la ochiul drept am miopie -3,5 si la ochiul stang -1,5 ( am si cataracta) , la care din ochi dioptria cu + a cristalinului este mai mare ? Stiu ca dioptria maxima este +20 .
  Daca ochii sunt afectatii de ambliopie ce cristalin se recomanda :monofocal sau multifocal ?

  • I Care
   6 mai 2021 la 13:58

   Bună ziua,
   Trebuie să știți că dioptria cristalinului este diferită de dioptria ochiului. Dioptria cristalinului este calculată de un aparat special, nu de medic. Rolul medicul este să jongleze cu dioptria în funcție de rezultatul măsurătorilor, ținta fiind o dioptrie 0.

   La ambliopie este recomandat în funcție de gradul ei, dacă este ușoară se poate pune multifocal, dacă înainte de cataractă pacientul vedea bine cu ochelarii de aproape.

   În schimb, dacă pacientul nu a văzut bine la aproape înainte de cataractă, nu este recomandat cristalinul multifocal.

   Multă sănătate, vă dorim!

   • Lovas G
    7 mai 2021 la 4:59

    Multumesc pentru raspuns !
    Eu am facut operatia de cataracta la ambii ochi la doua saptamani diferenta ,
    La ochiul drept cu dioptrie -3.75 mi sa implantat un cristalin +14 si dupa doua luni de la operatie am ramas cu miopie -1.5
    La ochiul cu dioptrie -1.5 mi sa implantat un cristalin +17
    si am o miopie de -0.5
    Ma interesa daca nu cumva au incurcat cristalinele si la cel cu -3.75 trebuia +17
    De asemenea va rog daca puteti sa-mi spuneti , este normal sa nu ma pot uita la tv-seara (ma deranjeaza lumina), dimineata ma deranjeaza lumina de la calculator si imi lacrameaza ochii.
    MULTUMESC!

    • I Care
     7 mai 2021 la 7:57

     Aceste lucruri pot fi constatate doar în cadrul unei consultații.
     Ar trebui să puteți privi la televizor sau calculator fără să întâmpinați probleme.
     Multă sănătate!

     • Cristea Maria
      18 mai 2023 la 12:53

      Am fost operata de cataractă 2021 mă simt bine dar îmi lăcrămează ochiul drept și am senzație de nisip in ochi folosesc picături netildex nu mă ajută

     • I Care
      22 mai 2023 la 8:48

      Bună ziua.
      Ați încercat să schimbați picăturile?

    • FM
     22 februarie 2023 la 20:35

     Bună seara,
     As vrea sa va intreb cum va simțiți, trecând atâta timp…. Si eu m-am operat la ambii ochii, acum 5 luni si am inca greutăți din cauza luminii telefonului, calculatorului,….
     In legătură cu dioptriile cristalinelor: valorile sunt sigu-r cotecte. Si eu m-am mirat f mult cand am vazut dioptriile implanturilor mele, tot asa, mi-era frica de o „incurcatura”, am întrebat doctorul si asa am aflat ca sunt corecte. Se calculează total altfel ca la ochelari, mi-a explicat un pic si m-am lamurit / linistit. Probabil ca intre timp v-ati lămurit și Dvs.
     Totuși voiam sa vad cum va merge.
     Multă sănătate!

 11. Nicolae Teodor Mihai
  17 mai 2021 la 5:30

  După operația de cataracta, (12.05.2021),o pata neagra în forma de semicerc, a aparut în partea spre exterior a ochiului, chiar de la scoaterea
  pansamentului. Pata persista și acum. Sunt ingrijorata. Va rog lămuriți-mă. Mulțumesc frumos.

  • I Care
   17 mai 2021 la 15:31

   Pata în formă de semicerc poate fi normală după operația de cataractă (este practic o bucățică de cristalin). Vestea bună este că acest lucru este trecător.

   Este cel mai bine să vorbiți cu medicul care v-a operat în cazul în care problema nu se rezolva într-o lună (abia după o perioadă mai mare de o lună putem vorbi de vindecare…uneori perioada poate fi mai lungă de o lună.)

   Prin urmare, vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră curant. Dacă noi vă putem fi de folos vă stăm la dispoziție pentru programare: http://www.i-care.ro/programare sau la telefon: 0722110933 (București) sau 0723347276 (Alexandria)

   Multă sănătate!

 12. Mihai Mirica
  1 iunie 2021 la 19:02

  Acum 10 ani am făcut operație de cataracta la ambii ochi. Am văzut perfect pana acum doua luni. Am sesizat la ochiul stâng o opacifiere care mi-a diminuat vederea cu cca . 20 %. La ochiul drept totul e ok. Dacă acopăr ochiul drept constat ca nu mai am claritatea inițială. Nu am dureri, dar ma deranjează acest lucru. Rugămintea este ce ar trebui sa fac ca sa rezolv aceasta problema și dacă e posibila o recăpătarea a vederii.

 13. Borascu
  9 iulie 2021 la 13:08

  Am fost operat de cataracta in 15 01 2020 la clinica munteanu din Timisoara si de atunci am ramas cu diplopie,apoi m-au pus sa cumpar dela ei,pe bani f. multi vitamine care n-au avut nici-un efect,picaturi yalox,prismeetc. Raspusurile lor ca am avut ghinion ,probabil de la anestezie.De atunci nu mai pot conduce masina ma deplasez greu.ce pot sa fac,cum se poate rezolva,nu este obligata clinica sa ma opereze pe banii ei??

 14. Daniela
  4 august 2021 la 20:48

  Bun gasit ! Ce semnificatie au halourile in jurul surselor de lumina (postoperatia de cataracte) si cit timp pot sa persiste dupa interventiile chirurgicale ?

  • I Care
   5 august 2021 la 15:23

   Bună ziua,

   Vorbim despre un cristalin multifocal? În cazul cristalinelor multifocale (performante) acele halouri în jurul surselor de lumină, pe timpul nopții, pot fi normale.

   • Mihaela
    21 noiembrie 2021 la 9:10

    Buna ziua am fost operată de catracata acum 5 ani și de 2saptamani mi se zbate ochiul nu în permanență dar destul de des .Mă cam îngrijorează ce ar putea fi?

 15. Ludmila
  17 septembrie 2021 la 6:02

  Urmez sa fiu operata de o miopie – 24 și medicul mia zis ca va rămâne – 3 sunt foarte îngrijorată nu știu ce sa fac Dați-mi va rog un sfat. – 3 voi putea vedea cu ochiul liber sau voi avea nevoie de ochelari?

  • I Care
   17 septembrie 2021 la 8:59

   Bună ziua,

   Persoanele care au -3 poartă, în general, ochelari sau lentile de contact. Chiar și cele care au -1 poartă ochelari. Este important ce v-a spus medicul care urmează să vă opereze. El cunoaște cel mai bine situația dumneavoastră și vă poate spune cum ați putea vedea după operație și ce tip de ochelari veți avea nevoie.

   Multă sănătate!

  • Luminita
   8 ianuarie 2022 la 11:07

   Buna ziua ! Recent am fost operata la ochi cu o dioptrie de _19 si nu am Rama’s cu nicio diferenta ,vad bine la distanta!

   • Alina
    15 septembrie 2022 la 18:06

    Bună seara!Acum vedeți bine și de aproape și de la distanta. M am operat și eu acum 3 săptămâni la unul dintre ochi,urmează și la celalalt doar ca acum cu ochiul operat vad foarte încețoșat de aproape, gen scrisul și etc.

 16. Ileana pop
  22 noiembrie 2021 la 21:05

  Am făcut operație de cataracta la ochiul drept ,acum 2 săptămâni și chiar din a 2a zi am văzut spre coada ochiului o dunga curba ca o umbra și care pulsează mai ales când schimb privirea din dreapta în stânga jos ,sau dacă ma uit în jos.Medicul mi-a spus ca va dispărea dar devine asa de sâcâitoare, oare va dispărea. Cred ca vad marginea cristalinului ,oare e poziționat bine ?Medicul a spus ca operația a decurs bine ,dar de ce e acea umbra pulsatoare .Vederea e buna și nu ma mai deranjează lumina.Multumesc pt. răspuns

  • I Care
   23 noiembrie 2021 la 10:02

   Pata în formă de semicerc poate fi normală după operația de cataractă (este practic o bucățică de cristalin). Vestea bună este că acest lucru este trecător.

   Este cel mai bine să vorbiți cu medicul care v-a operat în cazul în care problema nu se rezolva într-o lună (abia după o perioadă mai mare de o lună putem vorbi de vindecare…uneori perioada poate fi mai lungă de o lună.)

   Prin urmare, vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră curant. Dacă noi vă putem fi de folos vă stăm la dispoziție pentru programare: http://www.i-care.ro/programare sau la telefon: 0722110933 (București) sau 0723347276 (Alexandria)

   Multă sănătate!

 17. Cojocaru clara
  5 decembrie 2021 la 10:17

  Bună ziua!
  Mama a fost operata pe 29.11.2021 de cataracta, alegând un cristalin de 2700 ron, la ochiul drept diagnosticat cu retinopatie diabetica neproliferativa, deci fără edem, degenerescenta sau glaucom. Mama este diabetica, insulina-dependenta. După operație, la scoaterea pansamentul ui a văzut clar doar câteva secunde, după care vederea a devenit ca inainte de operație, cetoasa. A fost consultata postoperatorie dar medicul nu stie de ce mama nu vede bine si ni s-a spus sa așteptăm. Azi, in a 6-a zi a simțit un corp străin in ochi care o deranjează. Urmăm tratament cu antibiotic si dexametazona dar ne este teama sa așteptăm. Poate este nevoie de un alt tratament, va rog să-mi răspundeți! Se poate îmbunătăți vederea cu timpul? Peste tot am citit ca după operație sunt rezultate vizibile. Poate fi o cataracta secundara? Va mulțumesc!

 18. UZUNIA NASTASIA
  28 decembrie 2021 la 12:35

  Mama mea are 90 de ani,a fost operata de cataracta-cristalin la ambii ochi in 1989 la Spitalul Floreasca Bucuresti de o luna se plange ca nu mai vede cu ochiul stg,,,,oare ce as putea sa mai fac,e si batrana mai are vreo sansa la un oftalmolog,mie teama sa nu cedeze si vederea ochiului stg,,multumesc ptr intelegere!

  • I Care
   30 decembrie 2021 la 14:23

   Stimată doamnă, am avut pacienți mai în vârstă ca mama dumneavoastră pe care i-am operat cu succes de cataractă. În ceea ce o privește pe mama dumnevoastră, este cel mai bine să o aduceți la o consultație. Ar putea fi ceva simplu care se rezolvă ușor. Și chiar greu dacă s-ar rezolva, merită efortul.

   Multă sănătate!

 19. Cristina
  11 ianuarie 2022 la 22:29

  Bună seara
  Am astigmatism -2 dreptși-2,5 stang .
  Am descoperit recent ca am astigmatism și port ochelari.
  Însă înainte sa descopar și sa port ochelari vedeam o musculita zburătoare uneori dub forma de paranteza pe ecranul laptopului la care lucrez.
  După ce am pus ochelari am început sa vad o multitudine de flocoane unele mai transparente altele mai negre sub forma de paranteze..
  La oftalmolog mi s a spus ca retina e ok și mi s au dat vitamine și ca vor dispărea în timp..
  Iau de 3 luni dar nu au dispărut .
  Credeți ca există vreo șansă să mai dispara ca îmi afectează ft mult calitatea vieții.
  Am 30 de ani și trăiesc mereu cu frica ca în timp orbesc sau ca voi rămâne cu ele asa.
  Va rog un sfat. Mulțumesc

 20. EGB
  23 februarie 2022 la 9:11

  Am fost operat de cataracta de 10 luni la ochiul stang.Am o problema. Dimineata si seara vad dublu televizorul. cu stg. imaginea ecranului jos cu aproape 20 cm, fata de ochiul drp.Doua televizoare suprapuse. In aproximativ 30 minute acei 20 cm se reduc teptat pana cand vad normal.Ce se poate face?Cu un ochi vad normal cu celalat normal, cu amundoi apare problema.La consult normal.

 21. Yo
  17 aprilie 2022 la 19:35

  Am implant cristalin Synergi Toric, mai scap vreodata de halouri? Nu vrea nicimeni să spună adevărul.

  • Mirela
   10 octombrie 2023 la 18:40

   Ati scapat de halouri?
   Sper din suflet sa-mi spuneti ca da.
   Eu am o luna de la operatie si halourile ma obosesc teribil. Medicul zice ca poat dura si un an…

 22. Geta Buia
  15 mai 2022 la 13:47

  Buna ziua,asa arată ochiul la o săptămână după operatie si glaucom,s a umflat si abia il poate deschide,medicul spune ca trebuie mers la camera de garda.

  • I Care
   17 mai 2022 la 6:49

   Bună ziua. Urmați recomandarea medicului. Evident trebuie să vorbiți cu medicul care v-a operat.
   Multă sănătate!

 23. Petru
  15 iunie 2022 la 3:46

  Buna ziua, sunt operat de cataractă la ambii ochi, stângul in 2015, dreptul in 2016. Acum la ochiul stang, imaginea apare ceva de genul sticlei de geam care are un punct unde imaginea se vede deformată, ca si cum ar fi un pic stransa la mijloc, diformă. Mulțumesc anticipat pentru un raspuns.

  • I Care
   15 iunie 2022 la 9:02

   Bună ziua,
   Recomandarea noastră este să mergeți la medicul care v-a operat și să îi explicați problema.
   Multă sănătate!

 24. Sanda Elena
  26 iulie 2022 la 15:22

  Mama mea a fost operata la ochiul stang si acum are afakie.Cristalinul era cimentuit de sacul lui si a trebuit sa fie scos cu tot cu sac.A facut o microscopie speculara si i s a spus ca nu mai poate fi operata din nou.Operatia la celalalt ochi arputea avea aceeasi soarta? Ce am putea face ?cui sa ne adresam?multumim

  • I Care
   27 iulie 2022 la 10:09

   Cu o investigație serioasă și atentă înainte vă putem spune care sunt șansele pentru celălalt ochi. Veniți la o consultație preoperatorie în clinica noastră și veți avea toate datele necesare. Am avut multe cazuri în care pacienții veneau lipsiți de speranță, iar la noi totul a decurs excelent. Chiar și persoane de 100 de ani. Faceți o programare online – http://www.i-care.ro/programare

 25. Vali Constantinescu
  14 septembrie 2022 la 6:41

  Din motive legate de familie ma aflu în Vietnam. La un control oftalmologic mi s-a spus ca trebuie sa fac operatia de cataracta la ambii ochi. Simt ca nu mai vad bine, vedere incetosata, mi se dubleaza cifrele la numarul de autobuz, etc.
  As dori sa stiu:
  1. Daca este bine sa ma operez la ambii ochi deodata. Sau dupa cat timp sa se faca operatia si la al 2-lea ochi, daca se va face mai târziu.
  2. Care sunt metodele chirurgicale moderne, pentru a vedea daca aici exista asa ceva si aici.
  Iar metoda clasica, prin taiere nu se mai utilizeaza de loc in Romania?

  Din ce citesc aici, din comentariile celor operati, ma ingrozesc desi mi se spune ca este o operatie cu reusita de aproape 100%
  Dvs. ce imi puteti spune si de aceasta.

  Multumesc,
  Vali Constantinescu

  • I Care
   15 septembrie 2022 la 16:06

   Bună ziua,

   Nu recomandăm operarea ambilor ochi în același timp (deși există cazuri în care medicii pot face asta dacă pacientul își asumă un eventual risc de infecție care crește când ambii ochi sunt operați în același timp). Recomandarea noastră este vă operați la un ochi, iar al doilea să fie operat după vindecarea primului (un ochi se poate vindeca în minimum o lună).
   Metoda chirurgicală modernă, pe care și noi o aplicăm cu succes este cea a facoemulsionării: medicul face două incizii în ochi, prin una scoate cataracta (cristalinul vechi) și prin cealaltă implantează noul cristalin, cel artificial.

   Cât privește rata de succes a operației, puteți sta liniștit fiindcă este printre cele mai reușite operații din lume. Dar ca să vedeți părerea unui pacient care a fost operat la noi, vă recomandăm să urmăriți această mărturie video – https://youtu.be/h0OXZA2Ax5k

   • Vali Constantinescu
    15 septembrie 2022 la 16:33

    Mulțumesc de răspunsul foarte competent, de adevărați profesioniști.
    Sunt puțin cam speriată, dar răspunsul dvs. mă încurajează. Am văzut si Video cu doamna operată în Clinica Dvs. M-a bucurat ce am auzit.
    Acum mai am o intrebare:
    Ce credeți despre operația cu/prin Laser? Este mai puțin sigură?
    Și este adevărat ce se spune că dacă nu va reuși operația sau și dacă va reusși, în cazul în care ochiul operat cu Laser va mai avea nevoie de vreo intervenție peste câțiva ani nu se va mai putea face nici o intervenție din cauza laserului?
    Mulțumesc.

    • I Care
     16 septembrie 2022 la 8:49

     Mulțumim pentru aprecieri.
     Nu știm la care metodă cu laser vă referiți când vine vorba de cataractă, însă cea mai răspândită metodă este cea pe care și noi o folosim: facoemulsia. Despre aceasta putem să spunem că este sigură, că nu afectează alte părți ale ochiului și că noi o aplicăm cu mare succes.

     Dacă prin „intervenție peste câțiva ani” vă referiți la cazul în care dezvoltați cataracta secundară, această intervenție (care este de fapt o undă laser) se poate face fără probleme în orice tip de operație de cataractă.

     Vă recomandăm de asemenea să puneți multă atenție în alegerea cristalinului, căci o alegere greșită ar putea face o diferență nefericită. Lucrați cu un medic experimentat și ce are aparatura necesară, modernă, prin care să identifice dioptria de care aveți nevoie (la cristalin) și să vă recomande cel mai performant cristalin pentru stilul dumneavoastră de viață.

     Dacă doriți să înțelegeți mai bine tipurile de cristaline artificiale vă recomandăm acest articol – https://i-care.ro/am-cataracta-ce-tip-de-cristalin-artificial-sa-aleg/

     Multă sănătate!

 26. Vali Constantinescu
  26 septembrie 2022 la 4:30

  Bună ziua,
  Mulțumindu-vă din nou, mai am o intrebare legată de materialul din care este confecționat cristalinul. Citesc de PMMA, dar a fost printre primele materiale si inteleg ca este foarte dur.
  Apoi se vorbeste de silion sau acrilic. Nu am inteles la Dvs, Clinica ce se folosește si daca ati putea face o recomandare în aceasta directie. Se mai vorbeste pe Net despre lentile Zeiss sau Johnson et Johnson. Va rog sa imi spuneti parerea Dvs si va multumesc

 27. Vali Constantinescu
  29 septembrie 2022 la 14:35

  Bună ziua,
  Iată că am revenit din nou la Dvs. Efectiv, am dubii dacă trebuie neapărat să fac această operație. Aceasta pentru că totuși, văd cu ochelari, folosesc mult computerul, mobilul, scriu, fotografiez, dar uneori am vedere încețoșată sau cifrele de la autobuz le văd duble- nu mereu. Nu știu daca este de la oboseală sau din cauza cataractei. In anul 2018 mi s-a spus ca este un început de cataractă, dar nu e de operat. Iar, acum la un control, in luna iulie 2022 mi s-a spus că trebuie să fac operația. Știu că este greu de la distanță, dar ați putea să îmi spuneți care ar fi parametri oftalmologici care ar indica necesitatea operației? Aceia de care să-și dea seama un pacient? Vă multumesc mult pentru un răspuns corect.

  • I Care
   30 septembrie 2022 la 8:54

   Bună ziua,
   Cataracta este de mai multe tipuri și doar în urma unui control amănunțit putem spune dacă trebuie sau nu să vă grăbiți cu operația. Uneori pericolul principal la cataractă vine de la calcifierea „săculețului” în care stă cristalinul, dar asta doar un medic poate observa și se poate pronunța. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că nu trebuie să mai așteptați, vă recomandăm să îi ascultați sfatul.

   Noi vă putem ajuta cu un sfat doar după ce vedem ochiul dumneavoastră. Orice alt sfat pe zona asta, în afara unui control are șanse să fie greșit. Vă lăsăm aici un articol care să vă ajute să înțelegeți mai bine și complet afecțiunea – https://i-care.ro/cataracta-operatia-de-inlocuire-de-cristalin-recuperarea/

   Multă sănătate!

   • Vali Constantinescu
    3 octombrie 2022 la 10:01

    Multumesc mult.
    Sa știți că v-am recomandat prietenelor mele pentru că răspundeți pacienților și corect și pe înțelesul celor aflați în această situație.
    Cred că voi mai reveni cu întrebări, profitând de amabilitatea Dvs., dar și în Speranța că din răspunsurile date de Dvs. și alți pacienți se vor lămuri, numai dacă citesc.

    • I Care
     4 octombrie 2022 la 6:52

     Mulțumim. Apreciem.
     Multă sănătate!

 28. Maria
  23 octombrie 2022 la 15:46

  Bună ziua.
  Am 66 ani și am fost operata de cataracta la ambii ochi : pe 6.aprilie.2022 la ochiul drept iar pe 13.aprilie.2022 la ochiul sting. Cu ochiul stâng vad 100% iar cu ochiul drept vad incetosat. La ochiul drept am depistat în urma controlului următoarele probleme : dioptrie 0,5 ( la distanță), pfk usor descentrat și opacifierea usoara a capsulei posterioare. Acestea sunt oare motivele pentru care vederea nu este clara ? Dacă îmi pun ochelari pentru dioptrie, având cristalin artificial , se poate corija aceasta ? Dacă nu pun ochelari dioptria creste ? Cristalinul se poate centra printr-o operatie ? Opacifierea se poate rezolva tor în aceiași operație? Care sunt riscurile unei alte operații? Va mulțumesc. O seara bună. Cu stima,
  Teodorescu Maria – Tel.0748215680.

 29. Vali Constantinescu
  31 octombrie 2022 la 5:40

  Bună ziua,
  De la început, fără laude deșarte, vă declar că sfaturile Dvs. pe care le acordați aici unor oameni cu asemenea probleme, m-au ajutat mult – Eu, nefiind în România. Aș dori să vă mai întreb câte ceva. M-am operat la un ochi și văd perfect. NU au fost probleme. Acum, la 5 săptămâni am hotărât să mă operez și la celălalt ochi. Dar, am trei întrebări pentru Dvs. și vă mulțumesc:

  1. Este absolut necesară si operația la celălalt ochi, mai ales că inaintea primei operații mi s-a spus că ochiul neoperat ar mai rezista!? Cataracta nefiind atât de avasată ca la ochiul deja operat. Eu, într-adevăr, simt că mă deranjeză mai mult, acum, vederea la ochiul neoperat.

  Este deranjant pentru un om dacă are la un ochi cristalin artificial si la altul este cu vederea lui?

  Sau asta este manifestarea care arată că și la ochiul neoperat a avansat boala.
  Subliniez, întrebându-mă de ce nu văd fără probleme din moment ce cu ochiul neoperat vedeam mai bine înainte de operația ochiului cu cataracata avansată.

  2. Este obsolut necesar sa pui acelasi tip de cristalin la ambii ochi? Poti pune un alt tip de cristalin – poate mai scump – la cel de-al doilea ochi? Ar fi mai rău pentru ochi dacă ai avea cristaline diferite?

  3. Cum este cu ceea ce se spunea pe vremuri – acum vreo 30 de ani – că operația de cataractă nu e bine să se facă dacă nu este ”coaptă”! Acesta era termenul printre profani. Am avut o mătușă care s-a operat si nu mai vedea de loc cu ochiul operat, spunându-i-se că nu trebuia operată pentru că… cataracta nu era ”coaptă”. Acum, cu modalități moderne de operare nu mai este această problemă?
  Se poate opera cataractă oricând, chiar dacă nu este ”coaptă” și doar atunci când începi să nu mai vezi prea bine, sau ți se dublează cifrele – literele, etc., etc. – dar încă vezi, dar nu atât de bine?

  Mulțumesc!

  • I Care
   1 noiembrie 2022 la 9:55

   Bună ziua.
   Operația este recomandată când vederea la distanta scade la 50 %. O cataractă avansată este mai greu de operat, dar nu imposibil. Preferăm o cataractă mai tânără pentru că vedem ce se ascunde în spatele ei. O cataractă matură, avansată nu permite vizualizarea retinei, de aceea sunt pacienți care se plâng că operația nu a decurs bine: cataracta prea opacificată a ascuns alte probleme ale ochiului. Prin urmare, medicul știe cel mai bine când să vă opereze, dar așa cum spuneam operația ar fi recomandată când vederea la distanță scade la 50%.

   Despre același tip de cristalin: Da, vă recomandăm să puneți același tip sau măcar un înlocuitor de același tip (în caz că ce aveți la un ochi a fost scos de pe piață). De ce același tip? Pentru că un cristalin diferit dă vedere diferită, claritate diferită, filtre(albastre, albe galbene) diferite. Iar asta înseamnă că va fi imposibil să vă obișnuiți cu această vedere diferintă în fiecare ochi.

   În speranța că am răspuns întrebărilor dumneavoastră, vă mulțumim mult pentru cuvintele de apreciere. Ne-am bucura dacă ați lăsa recenziile dumnevoastră și pe Google sau Facebook astfel încât mai multe persoane să se bucure de informații corecte și de sănătatea vederii.

   Puteți scrie părerea dumnevoastră despre noi aici:
   https://g.page/r/CVp87NAA85K6EBM/review
   https://www.facebook.com/icareoptik/reviews

   Mulțumim și multă sănătate!

   • Vali Constantinescu
    3 noiembrie 2022 la 14:47

    Multumesc. Chiar din răspunsurile pentru mine si pentru alții, cred că se pot învăța multe. Eu chiar din răspunsurile date mi-am dat seama că sunteți BUNI profesioniști! Sincer va apreciez si voi scrie despre Dvs. Voi intra si pe linkurile indicate

 30. Mariana
  3 noiembrie 2022 la 1:30

  Buna ziua, apreciez raspunsurile dvs competente si sper sa ma ajutati si pe mine.Saptamana trecuta mama mea,82 ani, s-a operat de cataracta, o cataracta coapta, schimbat cristalin, dupa operatie putin rosu in coltul extern, roseata care s-a retras intre timp. Spaima mea vine faptul ca acum doua zile imi spune ca are de cateva ori pe zi (chiar si culcata fiind, cu ochii inchisi) niste flash-uri ca de stea cazatoare si ca o linie dreapta de pe ecranul tv-ului o percepe cu o intrerupere pe mijloc in forma de W pe mijloc. In rest mama spune ca se simte bine si ca percepe mult mai clar culorile. Intrebarea este, credeti ca ar putea fi vorba de dezlipire de retina??? Am inteles ca este o urgenta medicala, ca trebuie ajuns cat mai repede la consult. Ce inseamna cat mai repede? Ea este programata peste doua saptamani pentru operatie la celalalt ochi. Multumesc frumos, sanatate multa tuturor!

  • I Care
   3 noiembrie 2022 la 9:42

   Bună ziua,

   Mergeți de urgență (dacă se poate acum) la medicul chirurg. Sunați-l pe medicul care v-a operat și spuneți-i despre acele flash-uri. Urgență înseamnă că puteți chema ambulanța sau o puteți duce imediat la spitalul de Oftalmologie din București (dacă locuiți în București). Nu mai așteptați niciun pic. Nu e de joacă.

   Multă sănătate!

 31. Ghena Cristina
  25 decembrie 2022 la 17:34

  Bună seara. Tatăl meu sa operat de cataracta și acum are pupila pătrată oare va rămâne asa? Afectează vederea? Care ii cauza. Vede foarte bine cu ochiul. Mulțumesc!

  • I Care
   26 decembrie 2022 la 10:17

   Bună ziua,
   Cum anume pătată? Este sânge sau?

 32. Angela
  21 ianuarie 2023 la 13:24

  Bună ziua! Mama mea a fost operată de cataractă acum doua luni și îi lăcrimează ochii tot timpul și simte o mică jena. Ce poate face pentru a opri lăcrimarea excesiva?

  • I Care
   23 ianuarie 2023 la 10:17

   A fost la controalele post-operatorii? Ce i-a spus medicul? Doar medicul curant (care a operat-o) îi poate recomanda ceva în funcție de patologiile sale și de operația pe care a facut-o.
   Multă sănătate!

   • Angela
    6 februarie 2023 la 18:27

    A fost la controalele regulate. Medicul spune că este totul în regulă. A primit tot felul de picături dar lăcrimarea a rămas. Ce poate face in continuare?

    • I Care
     7 februarie 2023 la 8:42

     Bună ziua, vă recomandăm investigații pe această problemă. Prin urmare, vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră curant. Dacă noi vă putem fi de folos vă stăm la dispoziție pentru programare: http://www.i-care.ro/programare sau la telefon: 0722110933 (București) sau 0723347276 (Alexandria)

     Multă sănătate!

 33. Anda
  9 martie 2023 la 14:29

  Buna ziua,
  Matusa mea se plange de dureri permanente de cap si ameteala dupa operatia de cataracta la ambii ochi , facuta in ianuarie.
  A fost la control la o luna, medicul i-a spus ca opearatia a reușit si ca durerile de cap nu au legatura cu operatia. Ea insa leaga durerile de operatie. Unde s-ar putea adresa?

  • I Care
   10 martie 2023 la 8:09

   Bună ziua, ați încercat să mergeți la un consult neurologic? De asemenea, puteți merge la un alt medic oftalmolog cu specializare în tratamentul cataractei pentru o a doua opinie medicală.

   Multă sănătate!

 34. Diana
  9 martie 2023 la 20:45

  Buna ziua! Mama mea a fost operata de cataracta acum 2 zile si cand i-am pus picaturi am observat ca are o mica punga rotunda de lichid care se deplaseaza, pare a fi sub implant.
  Ma puteti lamuri ce ar putea sa die si daca se va retrage in timp sau va fi nevoiende o noua interventie?
  Multumesc

  • I Care
   10 martie 2023 la 8:12

   Bună ziua,
   Vă recomandăm să luați legătura cu medicul oftalmolog care a operat-o și să mergeți la el pentru a fi examinată.

   Multă sănătate.

 35. Alina
  24 martie 2023 la 13:58

  Buna ziua! Mama mea in varsta de 73 de ani a fost operata de curand de cataracta la ambii ochi (decembrie si ianuarie). Dupa operatie o deranjeaza foarte mult lumina soarelui, doar cu ochelari de soare poate merge pe strada. Iar daca merge cand e intuneric afara, vede stelute in dreptul tuturor luminilor artificiale (becuri de pe strada si faruri auto). Este o urmare fireasca dupa operatia de cataracta? Este un fenomen care apare la toti pacientii operati de cataracta?

  • I Care
   27 martie 2023 la 18:43

   Bună ziua. Există un tip de cristalin care poate avea ca efect acel halo de lumină în jurul becurilor atunci când e noapte. Probabil mama dumneavoastră a optat pentru cristalinul care o scapă de ochelari atât la distanță cât și la aproape. Acest halo ar trebui să fie suportabil, dar da este un efect cunoscut și normal. Faptul că o deranjează foarte mult lumina soarelui este un lucru pe care vă recomandăm să îl investigați la o consultație oftalmologică. Ar putea fi vorba și de alte probleme oculare, iar asta să nu fie un efect al înlocuirii cristalinului.

   Multă sănătate!

   • Alina
    4 aprilie 2023 la 11:14

    Intr-adevar, nu mi-am dat seama sa precizez ca are si degenerescenta maculara. Multumesc pentru precizari. Din pacate, desi operatiile propriu zise au decurs bine (fapt constatat atat la consultatiile post operatorii, cat si la o consultatie la un alt doctor), NIMENI din doctorii oftalmologi la care a fost nu a precizat astfel de efecte secundare posibile. Si, desi i s-a spus ca nu va mai avea nevoie de ochelari de distanta, tot are nevoie. Repet, eu inteleg ca pot exista mai multe probleme oculare cumulate (cum si exista de altfel in acest caz), ca pot exista efecte secundare, dar nu pot intelege lipsa de comunicare cu pacientul. De asta am si apelat la dvs, pentru o lamurire, pentru care va multumesc inca o data.

    • I Care
     5 aprilie 2023 la 10:22

     Cu drag.
     Dat fiind că deținem cele mai performante aparate oftalmologice de investigare din România, ne puteți vizita și pe noi pentru o consultație. Găsim cauza și o scăpăm de aceste probleme.
     Multă sănătate!

     • Alina
      19 iunie 2023 la 17:20

      De 3 zile mama imi spune ca a inceput sa vada „valurit”, adica imaginile sunt distorsionate, nu mai intelege deloc scrisul de la TVA, iar figurile actorilor sunt modificate. Poate fi urmarea operatiilor de cataracta? Sau poate efecte negative ale medicamentelor (ia un medicament nou de vreo 2 saptamani)? Este programata la doctorul care a operat-o peste cateva zile, dar aceasta modificare pare brusca si importanta. Oricum, a intrerupt azi medicatia si o voi indruma sa se adreseze si dvs. pentru o opinie la fata locului. Multumesc.

     • I Care
      20 iunie 2023 la 10:42

      Bună ziua. În rare cazuri, după operație, poate apărea cataracta secundară, dar nu atât de brusc și de evident. Cel mai bine este ca mama dumneavoastră să fie consultată de un medic pentru a stabili cauza exactă.
      Multă sănătate!

 36. Cristina
  30 martie 2023 la 16:23

  Buna ziua! Mulțumesc pentru comentariile citite aici. Am 53 de ani și astigmatism miopic compus cu ambliopie, totul congenital, miopie mare, -8,5 cu cyl -3,25 și -7 cu cyl -2,75. Mai nou a intervenit și presbiopia. Nu m am clasat pentru laser deoarece nu mi permite grosimea corneei 508, retina periferica subțire, coroidoza și conus miopic. Până la acest moment nu a apărut cataracta. Mă descurc din ce in ce mai greu citit, calculator, vedere distanță. Nu vreau sa mi fac și ochelari de aproape că deja de 50 de ani e un chin. Întrebare: am șanse mari cu implantul de cristalin pentru a rezolva problema mea sau sunt multe riscuri? Ce riscuri ar fi? Mulțumesc foarte mult pentru atenția acordată.

  • I Care
   31 martie 2023 la 10:56

   Bună ziua,

   Puteți beneficia de o operație cu implant de cristalin în scop refractiv, iar pentru a scăpa de ochelari va trebui să optați pentru un cristalin multifocal. Despre riscuri ne putem pronunța doar după ce facem un set de investigații. Multă sănătate.

   • GRUITA AUREL-DOREL
    30 aprilie 2023 la 9:21

    După operația de cataracta (12.04.2023.), o pata neagra în forma de semicerc a apărut în partea spre exterior a ochiului chiar de la înlăturarea pansamentul. Aceasta para persista și în prezent și pulsează permanent, mai mult am o mica jena, ca un ghimpe. Oare aceasta pata va dispărea?! Este foarte deranjanta. Mulțumesc.

    • I Care
     2 mai 2023 la 5:57

     Bună ziua,

     Ați mers la consultația post-operatorie? Ce v-a spus medicul? Ar putea fi vorba de o cataractă secundară?

 37. GRUITA AUREL-DOREL
  5 mai 2023 la 7:29

  Bună ziua,
  În legătură cu răspunsul dvs. din 02 mai a.c. menționez ca, m-am prezentat la consultația post-operatorie (27 aprilie a.c.) pentru a-mi încheia procesul de curățare a ochiului cu laser, procedeu de care mi s-a adus la cunoștință imediat după operație. Am informat medicul despre acea pata neagra în forma de semicerc apărută la coada ochiului și care a făcut obiectul întrebării mele din 30 aprilie a.c .
  Medicul nu mi-a spus ca ar fi vorba de o cataracta secundara, în schimb, am primit un tratament cu „VITREOCLAR” aceasta situație fiind legata și de vârstă. În unele răspunsuri am văzut ca ar putea fi o bucățică de cristalin, cum se rezolva .??! Vederea este buna.
  MULȚUMESC

 38. Gabriel
  9 mai 2023 la 6:58

  Buna ziua
  Am fost operat la ochiul drept de cataracta traumatica
  Este normală vedere încețoșată după 2 săptămâni. Mulțumesc!

  • I Care
   10 mai 2023 la 8:06

   Bună ziua,
   Ce v-a comunicat doctorul curant? În funcție de starea inițială și de celelalte condiții medicale, doar el vă poate spune dacă acest lucru este normal.

   Multă sănătate!

 39. GRUITA AUREL-DOREL
  9 mai 2023 la 10:28

  Va rog foarte mult, dacă este posibil, sa-mj răspundeți la întrebarea mea din 05 mai a.c. Mulțumesc.

  • I Care
   10 mai 2023 la 8:05

   Bună ziua,

   Este greu să ne pronunțăm într-o astfel de chestiune dacă nu am făcut niște investigații serioase. Există probabilități în cazul dumneavoastră, dar pentru a ști exact despre ce este vorba și pentru a găsi tratamentul potrivit vă așteptăm pentru o consultație.

   Multă sănătate!

 40. Vasily
  7 iunie 2023 la 16:29

  M am operat de cataracta,vedere bună. După trei săptămâni, vederea a început să scadă. Am întrat în panica mare.Pana ajung la medicul oftalmolog dacă vreți dvs să mi spuneți dacă este ceva grav. Mulțumesc mult!

  • I Care
   8 iunie 2023 la 8:10

   Bună ziua, nu vă speriați. Ar putea fi doar o cataractă secundară care se rezolvă ușor. Citiți mai multe aici https://i-care.ro/cataracta-secundara-si-interventia-cu-laser-yag/
   Dacă ați respectat indicațiile medicului (v-ați ferit de praf și alte elemente care pot duce la infecție) nu are ce să fie grav.
   Multă sănătate.

 41. Vasily
  8 iunie 2023 la 17:48

  Mulțumesc mult pentru răspuns.Am fost azi la doctor,a apărut o dioptrie mica 0,25 ,nu din vina mea ,dar nici din vina doctorului confirma dumnealui.Am uitat să întreb: cărei cauza? Acum m am programat la operatia celui de-al doilea ochi,sper sa nu mai port ochelari(am 70 ani) Încă o data vă mulțumesc!

 42. Panait
  15 iulie 2023 la 14:42

  Bună ziua bunica are operatie de cataractă de 5 ani și sa lovit la cap și să zdruncinat și i sa umflat ochiul și are fire de sânge sparte in ochi și este umfla dimineață ….ce este de.facut?

  • I Care
   17 iulie 2023 la 17:11

   Bună ziua, ar trebui să mergeți la un medic. O lovitură la cap poate fi periculoasă.
   Multă sănătate!

 43. Corneliu Cojicaru
  7 octombrie 2023 la 9:39

  Am fost operat în data de 29 Oct. Avind vederea încețoșata, după 3 zile am mers la un alt oftalmolog diagnosticindu ma cu edem în cornee (în zona pupilei). Mi s a recomandat EDENORM. Sunt sub tratament. Cit ar dura acesta și dacă rezultatul va fi cel așteptat? Mulțumesc!

  • I Care
   16 octombrie 2023 la 9:43

   Bună ziua. Doar medicul care v-a recomandat tratamentul vă poate spune cât va dura pentru că el știe și care este nivelul de afectare.
   Multă sănătate!

 44. Sirghie Doru
  28 noiembrie 2023 la 20:33

  Bună seara !
  Am făcut un transplant de cristalin de două săptămâni; vederea a început să scadă vertiginos; De la -1,75 ,2 ,3 acum la 14 zile de la operație a scăzut la-4 ! Ochiul este însângerat și am dureri ( ma doare ochiul ),nu pot suporta lumina mai nou ;
  Ce îmi recomandați ???
  Mulțumesc frumos !!!

  • I Care
   5 decembrie 2023 la 12:05

   Bună ziua. Luați legătura cu medicul curant și spuneți-i toate aceste lucruri.
   Multă sănătate!

 45. Sterescu Mariana
  4 decembrie 2023 la 21:32

  Am făcu operație de cataractă acum 2 luni si am în permanență o durere ca și cum aș avea nisip în ochi și îmi curg bine-inteles ochii. Mi-au fost schimbate în fiecare săptămână câte 2-3 feluri de picături dar degeaba. La control mi se spune ca operația a ieșit perfect . Dar eu nu văd cum trebuie .

  • I Care
   5 decembrie 2023 la 12:09

   Bună ziua.
   Vă recomandăm să vorbiți cu medicul care v-a operat pentru a face investigații mai amănunțite. Este posibil să existe și alte cauze care duc la această durere, iar ea să nu fie neaparat un efect direct al operației. Multă sănătate!

 46. Cristea Teodora
  31 ianuarie 2024 la 18:17

  Bună seara..oprata de cataractă cu cristalin…pe 14 decembrie…Îmi curge lacrimi din ochi, dureri ușoare dar și la atingere pleoapa și puțin roșu ..Încă după operație vad o dungă pe lateralul ochiului ..Pe 19 decembrie am fost la control și a zis că totul e bine…Simptomele au apărut de aproape o săptămână.

  • I Care
   6 februarie 2024 la 13:29

   Bună ziua. Trebuie să vorbiți cu medicul care v-a operat și să îi spuneți despre aceste simptome. Va ști ce este de facut.
   Multă sănătate!

 47. Tanase Valentina
  17 februarie 2024 la 22:02

  Buna seara!
  In mai anul acesta fac 2 ani de la schimbarea cristalinului…de ieri sa pus o ceata pe ochiul operat…nu doare,nu sunt mincarimi…ce ar putea fi?

  • I Care
   21 februarie 2024 la 13:51

   Una dintre problemele comune și uneori naturale care apar după cataractă este cataracta secundată. Dar nu vă faceți griji, totul se rezolva non-invaziv, cu laserul în câteva minute. Aflați mai multe despre cataracta secundară în articolul pe care l-am scris aici – https://i-care.ro/cataracta-secundara-si-interventia-cu-laser-yag/

   Multă sănătate!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate