Cosmetice afecteaza ochii
 • 0

Produsele cosmetice sunt din ce în ce mai folosite, iar doamnele nu prea mai ies din casă fără machiaj pe față. Unele folosesc cel puțin un creion dermatograf și puțin rimel, pentru a înlătura aspectul de oboseală și pentru a da chipului un aspect mai plăcut. Și acesta nu este tocmai un lucru rău. 

Timp de secole, produsele cosmetice au jucat un rol crucial în înfrumusețarea femeilor. Una dintre caracteristicile pe care femeile adoră să le pună în valoare sunt ochii.

Nu este nimic rău în a-și pune ochii în evidență. Însă, de multe ori, doamnele își pun ochii în pericol. Și asta pentru că, utilizate incorect, produsele cosmetice pot distruge sănătatea oculară.

Rimelul a fost folosit pentru prima dată de vechii egipteni în urmă cu peste 4000 de ani. Era realizat practic ca un amestec de cărbune zdrobit sau funingine, excremente de crocodil, miere și apă. Deși produsele de astăzi sunt produse în medii mult mai curate, ele conțin particule care pot afecta ochiul.

După cum știți, „ochiul” include globul ocular, dar și pleoapele. Acestea sunt vulnerabile la infecție. Persoanele care poartă lentile de contact știu că este cu atât mai probabil să faci o infecție oculară cu cât îți atingi mai des ochiul. Prin urmare, aplicarea zilnică a machiajului la nivelul pleoapelor, mai ales dacă trusa nu este curată, poate provoca probleme la nivelul pleoapelor, peliculei lacrimale și chiar al ochiul în sine.

Probleme oculare asociate cu produsele cosmetice

Abraziunea corneană

Abraziunea corneană este una dintre cele mai frecvente leziuni apărute la nivelul ocular. Mai mult decât atât, o astfel de accidentare apare frecvent în momentul în care doamnele încearcă să își aplice rimelul sau eye liner-ul. Atenție! Abraziunea corneană se poate infecta și poate produce daune serioase la nivel ocular!

Conjunctivita

Conjunctivita sau boala ochilor roșii, apare, în general, din cauza produselor cosmetice expirate, sau a celor care nu sunt păstrate în condiții optime. În cazul acestora, bacteriile pot contamina produsul și pot infecta ochiul, scrie insightvisioncenter.com.

Reacțiile alergice

Reacțiile alergice pot apărea din cauza unor ingrediente sau chimicale prezente în produsele cosmetice. 

12 sfaturi utile pentru a scăpa de problemele cauzate de cosmetice

Iată cum putem evita problemele oculare asociate produselor cosmetice:

 1. Nu împărțiți cu nimeni produsele cosmetice! Și asta, deoarece acestea sunt purtătoare de bacterii, care vă pot afecta serios ochii.
 2. Spălați pensulele! Pensulele sunt o sursă permanentă de microbi, în special dacă nu sunt curățate frecvent. Asta înseamnă că, de câte ori le folosiți, acestea pot lăsa pe genele sau pleoapele dumneavoastră diverse bacterii sau virusuri care pot duce la infecția ochiului.
 3. Nu aplicați creionul dermatograf pe linia interioară a ochilor.
 4. Nu folosiți niciodată produse cosmetice expirate. Uneori, chiar dacă produsul nu este expirat însă își schimbă culoarea sau mirosul, este cazul să îl înlocuiți.
 5. Nu vă machiați niciodată în mașină! Este un lucru periculos iar accidentările sunt inevitabile.
 6. Atenție la genele false! În primul rând, lipiciul pe care îl aplicați pe marginea genelor poate intra în ochi și poate afecta serios suprafața oculară.
 7. Demachiați-vă la sfârșitul zilei! Mai mult decât atât, folosiți produse de calitate pentru zona ochilor, dacă se poate cât mai naturale și fără ingrediente care să afecteze ochii.
 8. Testați întotdeauna produsele înainte de a le folosi. Deoarece pot conține ingrediente la care să fiți alergic.
 9. Nu folosiți produse cosmetice dacă aveți ochii iritați dacă sunteți în perioada de recuperare după o infecție oculară.
 10. Spălați-vă pe mâini înainte de a vă machia! Altfel, bacteriile de pe mâini pot migra în ochi.
 11. În cazul în care un produs v-a provocat o iritație oculară, nu îl mai folosiți! Este posibil ca a doua oară reacția să fie mai puternică!
 12. Păstrați cosmeticele la temperaturi de maximum 29 grade.

Dacă totuși, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, experimentați disconfort sau orice alte simptome la nivel ocular, vă așteptăm în clinica noastră! Împreună putem găsi cauza problemei și putem trata corect afecțiunea!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate