preț operație cataracta
 • 20

Ce preț are operația de cataractă? – este una dintre întrebările pe care și le pun persoanele diagnosticate cu această afecțiune. Aceștia ar trebui să știe că prețul operației de cataractă variază de la clinică la clinică, însă aspectul care creează cele mai multe diferențe de ordin financiar îl reprezintă alegerea cristalinului. Pe lângă costul cristalinului artificial, care este dominant în cele mai multe dintre cazuri, apar costuri ale tratamentului și ale controalelor postoperatorii.

Cel mai mic preț pentru operația de cataractă 

Clinica noastră oferă pacienților pachete complete ale căror prețuri diferă doar în funcție de cristalinul ales de pacient. În costul fiecărui pachet se regăsesc: cristalinul, intervenția chirurgicală, anestezia, tratamentul cu picături și două controale postoperatorii

Astfel, în clinicile I Care, pachetul care presupune implantarea unui cristalin artificial foldabil, prelucrat sferic, fără filtru de protecție a retinei costă doar 2000 lei. Desigur, dacă pacientul alege un cristalin bifocal sau multifocal, costul crește. Indiferent de pachetul ales de pacient, grija și profesionalismul cu care medicii noștri realizează operația de cataractă rămân la același nivel: maxim.

Prețul cristalinului, în funcție de performanțe 

Costul cristalinului este stabilit în funcție de calitatea și performanțele sale. Cu cât materialele sunt mai calitative cu atât cristalinul este mai scump, influențând major costul total al operației. 

Când vine vorba de performanțe, cristalinele monofocale sunt cele mai ieftine, dar alegerea unui astfel de cristalin nu îl scapă pe pacient de ochelari. În cazul în care dorește un cristalin mai performant, poate alege un bifocal al cărui cost este puțin mai ridicat. În fine, cristalinele foarte performante, multifocale, vin cu prețuri pe măsura performanțelor sale; cu ajutorul lor pacientul se bucură de o vedere clară, atât la distanță cât și la apropiere, fără a mai purta ochelari. Aici este o descriere completă pentru tipuri de cristaline artificiale.

Puteți consulta prețurile pachetelor noastre, și ce tipuri de cristaline includ aici.

20 Comments

 1. Marian ion
  13 noiembrie 2019 la 13:53

  Se poate face operație la un copil de 9 ani care are +3,5/5 la celălalt ochii

  • I Care
   15 noiembrie 2019 la 11:00

   Bună ziua. Operațiile de chirurgie refractivă se fac după vârsta de 20 ani când dioptria nu mai crește.

   Vă mulțumim că ne citiți și vă așteptăm în continuare pe site sau în una dintre clinicile noastre. Multă sănătate!

 2. Lazarica
  20 aprilie 2020 la 12:33

  Buna ziua mam operat de catara ta cam acum patru ani si as avea cateva intrebari dupa operati nu am vazut ok misa prescris ochelar dar totusi acum ma deranjaza okhi la telefon la distanta stiti care ar fi cauza misa curatat cristalinu la data stabilita, tin sa precizez ca acum am 33 de ani, se poate face o alta operatie cu un cristalin mai scump

  • I Care
   21 aprilie 2020 la 12:18

   Bună ziua. Înlocuirea cristalinului este ultima și cea mai nedorită variantă. Noi credem, în urma unei consultații, vom găsi cauza și de asemenea soluția prin care să vedeți mai bine. Vă așteptăm în clinica noastră imediat ce se termină starea de urgență. Vă puteați înscrie pe lista de așteptarea completând forumarul de aici – https://i-care.ro/programare/

   Sau ne puteți scrie direct pe Whatsapp la 0722110933

   • Ana Maria
    24 august 2022 la 15:46

    Sunt interesata de operatie de cataracta pentru ambii ochi. Mama mea este pensionata si as vrea sa intreb daca are dreptul si la o reducere ex partea statului. Si ce pret ne.ar costa

    • I Care
     25 august 2022 la 10:21

     Bună ziua,
     Puteți găsi prețurile noastre aici (prețul include cristalinul, intervenția chirurgicală, anestezia, tratamentul cu picături și două controale postoperatorii)
     https://i-care.ro/servicii-oftalmologie-i-care-bucuresti/#1553021325330-88444b3f-87c6

     Nu avem contract cu Casa de Asigurări ceea ce înseamnă că statul nu poate deconta costuri ale operației pentru mama dumneavoastră. Alegerea unui medic bun și a tratamentelor este de fiecare dată mai importantă decât reducerea oferită de stat. Multă sănătate!

 3. Diana
  12 iulie 2020 la 14:32

  Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu un aspect legat de faptul că anumite operatii nu se mai pot face pacienților peste 40 de ani in Romania. Socrul meu are nevoie de înlocuire de cristalin si are nevoie sa faca o operație de miopie. Am auzit ca aceste operatii nu se mai fac in Romania persoanelor peste 40 de ani. As vrea sa stiu daca este adevarat? Tin sa mentionez ca mai vede foarte putin.

  • I Care
   13 iulie 2020 la 17:20

   Bună ziua, în clinica noastră realizăm cu succes operația de miopie cu schimbare de cristalin pentru persoane trecute de 40 de ani. Ne puteți contacta la 0722110933 (avem și WhatsApp) pentru a afla mai multe detalii. Program Luni-Vineri, 09:00-18:00.

   • BRANDEU VASILE
    9 septembrie 2020 la 14:41

    OPERATIILE SE FAC GRATUIT PRIN CASA DE ASIGURARI?

 4. BRANDEU VASILE
  9 septembrie 2020 la 14:38

  BUNA ZIUA AM FOST LA UN CONTROL LA OCHI SI MI SA ZIS K AM INCEPUT DE CATARACTA SI TREBUIE SA MA OPEREZ .IMI PUTETI SPUNE UNDE POT SA MA OPEREZ SI CE CLINICI LUCREAZA CU CASA DE ASIGURARI

  • I Care
   11 septembrie 2020 la 12:54

   Bună ziua. În clinicile noastre operațiile nu se fac prin Casa de Asigurări de Sănătate. Multă sănătate, vă dorim!

 5. Dan gatu
  4 martie 2021 la 19:25

  La 87 de ani și un accident vascular se mai poate opera de cataractă mulțumesc

  • I Care
   9 martie 2021 la 14:49

   Sigur că se poate. Vă așteptăm în clinica noastră pentru o consultație.
   Multă sănătate!

 6. Molnar
  2 mai 2021 la 10:15

  Bună am o întrebare Eu la vrasta de 45 ani pot face o operație de cristalin artificial Dar am o operație de ochii făcută am lentile întra oculare și nu mai văd prea bine am miopie mare.

  • I Care
   5 mai 2021 la 17:14

   Bună ziua. Pentru a înțelege mai bine riscurile la care vă expuneți vă recomandăm să stați de vorbă cu medicul care v-a făcut intervenția cu lentilele intraoculare.

   Multă sănătate!

 7. Stoican Gheorghe
  24 august 2021 la 14:01

  Buna ziua. Am probleme cu glicemia ma pot opera de cataracts?

  • I Care
   24 august 2021 la 18:45

   Bună ziua.
   Sigur că da. Dar să spuneți medicului care vă operează care sunt problemele (dacă este diabet și ce tip etc).
   Multă sănătate.

 8. nicoli mirela
  12 iunie 2022 la 6:00

  Buna ziua! Puteti sa imi spuneti in ce conditii se poate efectua o operatie de cataracta fara inlocuire de cristalin? va multumesc

 9. Sebastijan
  6 aprilie 2024 la 20:10

  Bună ziua, am 22 de ani, am probleme cu vederea(port ochelari), la aproape văd cât de cât bine și clar dar la distanțe de peste 0.50m deja încep sa vad neclar și blurat, se poate face ceva în acesta privința?

  • I Care
   9 aprilie 2024 la 17:29

   Bună ziua. Vă recomandăm să mergeți la o consultație. Nu lăsați problema așa.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate