rame in fuctie de forma fetei
  • Optica
  • de I Care
  • 9 septembrie 2019
  • 0

Forma feței joacă un rol esențial atunci când vine vorba de alegerea ramei ochelarilor tăi. Deși în vitrină arată superb, s-ar putea ca acea ramă pe care o consideri în trend să nu arate atât de “superb” atunci când o probezi. Asta pentru că pur și simplu nu îți avantajează chipul. 

De aceea îți recomandăm să pleci din start în căutarea unei rame care se potrivesc cu forma feței tale. Ei bine, nu toate fețele sunt “ovale”. Iată recomandările specialiștilor când vine vorba de alegerea ramelor de ochelari în funcție de forma feței. 

Care este forma feței mele?

Pentru a determina forma feței tale și care este rama de ochelari cea mai potrivită fă următorul exercițiu: strânge-ți părul astfel încât fața să fie cu totul vizibilă și privește direct într-o oglindă. Privește de aproape pentru a determina conturul capului și evident al feței tale. 

Iată cele 7 forme de fețe și tipul de rame care avantajează fiecare tip de față:

forma fetei ovala

Forma feței ovală 

O formă ovală a feței este considerată ideală datorită proporțiilor sale echilibrate. Astfel, pentru a menține acest echilibru natural al unei forme de față ovale caută rame de ochelari care sunt la fel de late (sau mai late decât) partea cea mai lată a feței. Este tipul de față care se potrivește cu majoritatea tipurilor de rame. 

forma feței alungita

Forma feței alungită 

O formă de față alungită este deci mai lungă decât lată și are o linie lungă, iar obrazul este plat. Pentru ca o față alungită să pară mai scurtă și mai echilibrată, încearcă să porți rame care sunt mai degrabă înalte decât late. 

Ramele cu decorațiuni sau culori contrastante adaugă, de asemenea, “împlinire” feței tale.

forma fetei patrata dreptunghiulara

Forma feței dreptunghiulară sau pătrată

O persoană cu forma feței pătrată sau dreptunghiulară are un maxilar puternic și o frunte lată. Lățimea și lungimea feței au aproximativ aceleași proporții. Pentru a face o față pătrată să pară mai lungă sunt recomandate ramele înguste și late. Ramele ovale, înguste, cu mai multă lățime decât înălțime sau cele rotunde vor înmuia unghiurile feței pătrate ori dreptunghiulare.  

forma fetei inima

Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă are treimea superioară lată, iar treimea inferioară îngustă.

Pentru a reduce lățimea aparentă a părții superioare a feței, îți recomandăm să alegi o ramă care este mai lată în partea de jos. Ramele subțiri, de culoare deschisă și ramele fără margini, care au un aspect ușor și aerisit sunt, de asemenea, alegeri foarte bune pentru forma feței tale. 

Forma feței triunghiulară cu baza la bărbie

O formă de față triunghiulară la baza de jos se caracterizează printr-o frunte îngustă care se lărgește în zona obrazului și mai mult în zona bărbiei.

Pentru a adăuga lățime și pentru a scoate în evidență treimea superioară îngustă a feței, poartă rame care sunt puternic accentuate sau colorate în partea de sus. Ramele în stilul ochi de pisică pot fi alegeri foarte bune în cazul în care ai o față triunghiulară cu baza la bărbie. 

Fața în formă de diamant 

Fețele în formă de diamant sunt înguste la nivelul frunții și a maxilarului și au pomeți largi care pot fi înalți și evidenți. Aceasta este cea mai rară formă a feței.

Pentru a evidenția ochii și a înmuia pomeții, încearcă niște rame care au liniile de sus detaliate sau distinctive. Ramele fără margini cu forme ovale sau în formă de ochi de pisică pot fi, de asemenea, alegeri foarte bune.

Forma feței rotundă 

O formă rotundă a feței are linii curbe, cu lățimea și lungimea în aceleași proporții și fără unghiuri. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, îți recomandăm rame cu unghiuri înguste pentru a prelungi fața.

Ramele cu o punte nazală evidentă și ramele dreptunghiulare, care sunt mai late decât înalte, pot fi de asemenea, alegeri foarte potrivite. 

Te așteptăm în una dintre clinicile noastre unde ai posibilitatea să probezi mai multe modele de rame și unde specialiștii noștri îți vor sta la dispoziție pentru o alegere perfectă.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate