cyclo g6 iridex glaucom tratament
  • Glaucom
  • de I Care
  • 25 octombrie 2019
  • 0

Tratamentul glaucomului cunoaște o evoluție și aduce vești bune pentru pacienții cu această boală. Glaucomul este una dintre afecțiunile oftalmologice grave care necesită o grijă aparte. Netratat, glaucomul poate duce la pierderea vederii. Poate apărea la orice vârstă, chiar şi la copii, dar este mai frecvent la persoanele de peste 40 de ani. Este o afecțiune progresivă care durează toată viața fiindcă nu există încă vindecare. Singurele tratamente existente sunt menite să amelioreze efectele bolii și să scadă riscurile. 

Cea mai nouă și eficientă tehnologie a intrat de curând în țara noastră. Suntem printre puținele clinici din România care pot oferi acest tip de tratament nedureros și neinvaziv cu Cyclo G6 de la Iridex.

Pentru a înțelege eficiența acestui nou tratament este important să înțelegem cum se manifestă glaucom și ce îi poate diminua efectele. În cazul glaucomului, nervul optic este afectat. Acest lucru se întâmplă progresiv, iar în final duce la lipsa ireversibilă a vederii. 

Tensiunea intraoculară este unul dintre cei mai importanți factori determinanți pentru această afecțiune. Creșterea tensiunii mărește efectele negative ale glaucomului. Prin urmare, reducerea tensiunii intraoculare încetinește progresia bolii. Tratamentul glaucomului constă, practic, din tehnici de reducere a tensiunii intraoculare. 

Există mai multe forme de tratament în funcție de tipul glaucomului. Glaucomul cu unghi deschis poate fi, în prima fază, tratat medicamentos, cu picături. Când medicamentele nu pot ține sub control tensiunea intraoculară se poate opta pentru intervenție chirurgicală sau cu laser. Pentru glaucomul cu unghi îngust, primul tratament inițiat este iridotomia laser care previne închiderea unghiului iridocornean.

În toate tipurile de tratament, principalul scop este reducerea producerii umorii apoase și/sau îmbunătățirea evacuării lichidului.

Prin intervenția chirurgicală se facilitează scurgerea umorului apos. Cu toate acestea, medicii sunt destul de rezervați în a recurge la operația clasică din cauza numeroaselor riscuri pe care le implică: hemoragii coroidiene, hipotonia oculară cronică, decolări de coroidă etc. Aceste complicații pot duce la pierderea ireversibilă a vederii. 

Ciclofotocoagularea clasică în glaucom

Fiind o formă de cicloablație are rolul de a reduce tensiunea intraoculară prin scăderea secreției de umor apos (fluidul intraocular). Pentru asta, prin ciclofotocoagulare se distruge epiteliul corpului ciliar și a stromei sale. Metoda folosește laserul diodă și lungimi de unde de 810 nm. De-a lungul timpului acest procedeu laser și-a dovedit eficiența în toate formele de glaucom, dar a scos la iveală și câteva efecte adverse care vizează reducerea acuității vizuale sau hipotonia.  

Ciclofotocoagularea modernă în glaucom 

Tehnologia modernă, de care puteți beneficia în clinicile I Care, oferă eficiență echivalentă și chiar superioară în unele aspecte, dar are marele avantaj că reduce semnificativ factorii de risc. Iridex Cyclo G6 MicroPulse este un laser infraroșu cu lungimea de undă 810nm, micropulsat. Acesta este eficient ca primă linie de tratament sau în orice stadiu al majorității tipurilor de glaucom. 

Tratamentul este non-invaziv, non-distructiv și poate fi repetat de câte ori este necesar astfel încât pacientul cu glaucom să reducă și mai mult riscurile acestei boli. 

Acest aparat livrează energia laser în pulsuri scurte. Acest lucru permite țesutului timpul necesar răcirii. Rezultatele excelente ale acestei tehnologii moderne, laserul Cyclo G6 și sonda Micropulse P3, sunt recunoscute la nivel mondial. 

Tratament glaucom fără operație

Nu este nevoie de incizie, nu produce nicio daună țesutului și poate fi repetată ori de câte ori este necesar. Toate aceste lucruri fac din glaucom, o boală mult mai ușor de tratat și suportat.

Printre tipurile de glaucom care pot fi tratate cu ajutorul laserului Cyclo G6 de la Iridex se numără: glaucomul congenital, glaucomul cronic cu unghi deschis, glaucomul pigmentar, glaucomul indus de folosirea corticosteroizilor, dar și alte forme de glaucom secundar. Studiile clinice au demonstrat că nu există riscul complicațiilor precum hipotonie sau edem macular în urma folosirii laserului Cyclo G6. Procedura se realizează sub anestezie locală, iar după această procedură se recomandă repaus. Unii pacienți pot simți un mic disconfort după procedură.

Prin folosirea acestei tehnologii, pacienții se bucură de un control mai eficient al tensiunii intraoculare. Valorile obținute în urma intervenției cu laserul Cyclo G6 sunt menținute în intervalul fiziologic pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în unele cazuri acest tratament poate înlocui medicația. 

Poți beneficia de acest tratament în clinicile I Care. Detalii despre preț poți găsi aici.

 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *