lovitura la ochi zgariat
 • 93

Indiferent că vorbim despre un obiect străin ajuns din greșeală în ochi, un produs cosmetic manevrat greșit sau o zgârietură, toate sunt traume ale ochiului, mai mult sau mai puțin grave, care pot avea consecințe neplăcute. Dar ce trebuie să facem când ne aflăm într-o astfel de situație și când trebuie sa apelăm la medicul oftalmolog?

Când te lovești la ochi

O lovitură la ochi cu un obiect dur cum ar fi o piatră sau un pumn poate avea consecințe grave. Pe lângă leziunile produse ochiului în sine, pleoapele, mușchii și oasele din jurul ochiului pot avea de suferit.

În cazul în care lovitura nu a fost foarte puternică, poate apărea o umflătură sau o învinețire a ochiului. Însă dacă lovitura a fost mai puternică, este foarte posibil să apară o hemoragie intraoculară.

În cazuri mai grave, oasele din jurul ochiului pot fi sparte, afectând totodată musculatura. În astfel de cazuri, singurul tratament este reprezentat de o intervenție chirurgicală.

Zgârieturile la ochi

O unghie, un băț (în special în cazul copiilor), sau orice alt obiect care ajunge accidental în ochi poate zgâria corneea, învelișul transparent al ochiului.  Acesta este unul dintre cele mai frecvente accidente oculare pentru care pacienții se prezintă la medicul oftalmolog.

Zgârietura corneei sau abraziunea corneană, așa cum mai este numită, în funcție de severitatea ei, poate avea simptome ușoare, sau chiar foarte neplăcute:

 • Durere,
 • Sensibilitate la lumină (fotofobie),
 • Lăcrimare excesivă,
 • Clipire repetată, frecventă,
 • Pleoape umflate,
 • Pupile dilatate,
 • Vedere încețoșată (în special din cauza edemului cornean și a lăcrimării excesive).

Ce să faci dacă te-ai lovit sau zgâriat la ochi

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de problemă, primul pas este să contactați medicul oftalmolog. Acesta vă poate ghida cu privire la tratarea eficientă și sigură a ochiului. În cazul în care nu aveți acces, pe moment, la un medic oftalmolog, sunt câteva lucruri pe care le puteți face acasă:

 • Clătiți bine ochiul cu apă curată sau cu o soluție salină. Așezați marginea paharului pe marginea pleoapei de jos și turnați cu grijă. Aceasta poate elimina mizeria sau chiar un obiect străin rămas în ochi în timpul accidentării
 • Clipiți des. Chiar dacă sună puțin ciudat, clipitul ajuta la hidratarea ochiului și poate, de asemenea, elimina mizeria rămasă în urmă
 • Purtați ochelari de soare. Un ochi accidentat este, de obicei, sensibil la lumină, tocmai de aceea trebuie protejat

Și dacă tot am vorbit despre ce trebuie făcut în cazul abraziunii corneene, o să vă spunem și ce nu trebuie făcut:

 • Nu atingeți ochiul! Indiferent că vorbim despre un deget sau o dischetă demachiantă, acestea nu fac decât să înrăutățească lucrurile
 • Nu frecați ochiul! Poate fi destul de tentant să frecați ochiul pentru a ameliora durerea, însă frecarea ochiului înrăutățește abraziunea. 
 • Nu purtați lentile de contact! Purtarea lentilelor de contact poate încetini procesul de vindecare și poate duce la complicații

Când ajung obiecte străine în ochi

Sunt cazuri în care un obiect străin ajunge accidental în ochi. Putem vorbi de gene, particule de praf sau chiar bucățele mici de lemn sau metal.

În unele cazuri, acestea pot fi îndepărtate cu ușurință acasă, fără necesitatea unui tratament. Vorbim aici despre gene, cosmetice sau despre particulele de praf, care nu provoacă leziuni mari ale ochiului.

Problema apare în cazul obiectelor colțuroase, ascuțite (bucățelele de metal sau lemn, particule de sticlă) care afectează corneea sau conjunctiva ochiului.

 • Presiune sau disconfort,
 • Durere,
 • Senzația de corp străin,
 • Ochi roșu,
 • Lăcrimare excesivă,
 • Imposibilitatea de a deschide ochiul.

Pașii pentru a scăpa de obiectul străin din ochi sunt, în mare parte, cei descriși la abraziunea corneană. Însă este important de știut că îndepărtarea rapidă a corpului străin și tratamentul imediat sunt vitale pentru a evita infecțiile și complicațiile. Tocmai de aceea trebuie să mergeți urgent la medic dacă vă confruntați cu una din următoarele situații:

 • Corpul străin este tăios sau colțuros
 • Este mare sau este blocat în ochi
 • Conține chimicale
 • V-a intrat în ochi cu viteza mare
 • Observați o hemoragie subconjunctivală.

Până ajungeți la medic, este necesar să limitați pe cât se poate mișcările ochiului, să bandajați ochiul cu o compresă sterilă și să încercați să acoperiți și ochiul sănătos. Asta vă va ajuta să preveniți mai mult mișcările oculare.

Arsurile chimice

Diferite produse, cum ar fi șamponul, gelul de duș  sau produsele cosmetice  ajung frecvent în ochi. În ciuda faptului că provoacă puțină usturime sau senzație de arsură, clătirea cu apă din abundență ar trebui să rezolve problema.

Sunt însă și produse care pot provoca daune serioase ochiului, cum ar fi produsele de curățare, care afectează țesutul și pot duce chiar la orbire.

Gravitatea leziunilor depinde foarte mult de tipul produsului ajuns în ochi, de cât timp a stat în ochi și cât de adânc s-a infiltrat. 

Primul lucru pe care îl puteți face în momentul în care un produs chimic v-a sărit accidental în ochi este să clătiți cu apă rece cel puțin 15 minute. După care, să apelați urgent la un medic oftalmolog.

Pe de altă parte, clorul și produsele chimice folosite pentru curățarea apelor din piscine, pot afecta ochii, însă nu într-o mare măsură. Acestea pot produce doar iritații trecătoare, dacă sunt folosite în limitele recomandate.

Radiațiile solare

Știm cu toții că ochii trebuie protejați de razele soarelui, cu ochelari de soare. Vorbim de ochelari de soare cu protecție 100% contra UVA și UVB

În cazul în care ochii nu sunt protejați corespunzător, razele ultraviolete pot produce arsuri serioase. Simptomele includ iritația ochilor, lăcrimare excesivă, sensibilitate crescută la lumină (fotofobie) și senzație de corp străin în ochi. 

Dacă vorbim despre o expunere îndelungată la razele ultraviolete, se poate ajunge chiar la cataractă și degenerescență maculară, probleme care afectează puternic vederea. 

Când apelăm la medicul oftalmolog

Așa cum am mai precizat, accidentele ușoare pot fi tratate la domiciliu, dacă se simt ameliorări ale simptomelor. Însă, trebuie să apelați urgent la un medic, în cazul în care observați unul sau mai multe din următoarele simptome:

 • Modificări ale vederii
 • Vedere dublă
 • Durere ascuțită
 • Edem ocular
 • Pleoape umflate
 • Durere puternică în jurul ochiului sau deasupra sprâncenei
 • Dureri de cap

Când să sunăm la 112

Trebuie să mergeți la camera de urgență sau să chemați salvarea în cazul în care un produs chimic a ajuns accidental în ochiul dumneavoastră și durerea nu s-a ameliorat nici după ce ați clătit cu apă din abundență sau dacă un obiect metalic, de lemn sau de sticlă a rămas blocat în ochiul dumneavoastră.

93 Comments

 1. Mirela Cucu
  21 februarie 2021 la 10:30

  Buna ziua,acum 15 minute din greseala m.am lovit la ochi cu capacul de plastic al unei sticle de 5 l (m.am clatit imediat cu apa rece de la chiuveta timp de vreo 3 min asa) mi sa umflat ochiul si sa invinetit putin, ma si doare,ce trebuie sa fac…sa nu am probleme de vendere sau altceva..va multumesc…

  • I Care
   22 februarie 2021 la 13:21

   Dacă durerea și umflătura nu au trecut vă recomandăm să mergeți la o consultație pentru a sta liniștită că nimic grav nu s-a întâmplat.
   Multă sănătate!

   • Antonio
    15 august 2021 la 12:40

    Am primit un pumn în ochi și mi s au spart ochelarii fiind astfel tăiat în mai multe locuri în jurul ochiului .Mi a apărut o pata roșie pe partea alba a ochiului și dureri în partea de jos a ochiului

    • I Care
     15 august 2021 la 19:04

     Vă recomandăm să mergeți la o consultație oftalmologică cât mai curând. Este important să vă vadă un medic și cu ajutorul aparatelor medicale să stabilească dacă sunteți în afara vreunui risc imediat sau viitor.

     Nu stați așa.
     Multă sănătate!

 2. Arry
  8 aprilie 2021 la 8:11

  Bună ziua! Copilul meu de 6 ani s-a jucat printre crengi și o creangă l-a zgâriat în ochi și are o pată roșie care cuprinde cam un sfert din partea albă. Este un motiv de îngrijorare sau va trece de la sine?
  Menționez că nu are alte simptome cum ar fi durere, sensibilitate sau infecție.
  Vă mulțumesc!

  • I Care
   8 aprilie 2021 la 18:38

   Bună ziua,
   O astfel de lovitură ar putea avea efecte pe termen lung. De aceea vă recomandăm să faceți o consultație oftalmologică. În urma examinării medicul vă va spune dacă sunt motive de îngrijorare și va încerca să oprească orice efecte nefericite care ar putea apărea mai târziu în viața copilului.

   Multă sănătate.

 3. Carolina
  13 iunie 2021 la 15:17

  Buna Ziua, copilul meu a cazut de pe trotineta si sa lovit in zona sprincenii si a pupilei dupa o zi in care pentru a ajuta la regenerarea pielii acea zona de sprianceana a inceput sa se umfle, ce ar trebui sa fac ca sa revina la dimensiunea normala, sunt dureri in zona respectiva

  • I Care
   13 iunie 2021 la 19:54

   Zona sprâncenei ar trebui să își revină în câteva zile. Mai periculoasă este zona pupilei. I s-a modificat vederea în urma căzăturii? Pentru a vă asigura că nu este vorba de o abraziune corneeană ar trebui să mergeți cu el la o consultație oftalmologică. Cu atât mai mult cu cât a trecut un an de când nu ați mers cu copilul la un control oftalmologic de rutină, ar fi indicat să mergeți acum.

   Multă sănătate!

 4. Andreea
  18 iunie 2021 la 16:43

  Bună ziua, din greșeală ma grăbeam și mi-am dat cu rimelul în ochi ce ar trebui sa fac? (cam vad în ceata puțin)

  • I Care
   19 iunie 2021 la 21:10

   Ați încercat să clătiți ochiul conform recomandărilor noastre din articol? Dacă vederea în ceață persistă mai multe zile, ar fi bine să mergeți la o consultație.

   Multă sănătate.

 5. Adrian
  21 iunie 2021 la 9:17

  Bună ziua, m-am jucat cu fratele meu și din greșeală m-a lovit la ochi și am o pata foarte mica roșie pe ochi, ce as putea sa fac?

  • I Care
   21 iunie 2021 la 11:21

   Bună ziua,
   Este cel mai probabil vorba de o hemoragie subconjunctivală. Pata ar trebui să dispară de la sine în maximum 2-3 săptămâni. Dacă se manifestă cu iritații poți folosi lacrimi artificiale.

   Mai multe detalii, dar și despre când e cazul să te îngrijorezi am scris aici – https://i-care.ro/pata-rosie-pe-ochi-ce-este-hemoragia-subconjunctivala/

   Multă sănătate!

 6. Luca George
  21 iunie 2021 la 16:27

  Bună ziua azi mi-a sărit o bucățică de fier in ochi si am niste pete negre in ochi care se misca cand misc ochiul si vad in ceață ce ar trebui sa fac

  • I Care
   21 iunie 2021 la 20:22

   Bună ziua,

   Ar trebui să mergeți la o consultație oftalmologică. Aveți două simptome care nu ar trebui trecute cu vederea. Un medic vă va analiza ochiul și va putea constata despre ce este vorba. Nu treceți cu vederea aceste accidente. Ar putea avea repercusiuni pe viitor.

   Prin urmare vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră oftalmolog. Dacă noi vă putem fi de folos vă stăm la dispoziție pentru programare: http://www.i-care.ro/programare sau la telefon: 0722110933 (București) sau 0723347276 (Alexandria)

   Multă sănătate!

 7. Valentina
  4 iulie 2021 la 22:00

  Buna ziua copilul meu sa jucat cu ceva si ori cu un lemn ori cu cheile si are roseata la ochisor inauntru linga intrarea ochisorului nustiu ce sa fac are parca o peliceoara si vinisoare rosii

  • I Care
   6 iulie 2021 la 14:55

   Bună ziua, Dacă în nu se retrage în câteva zile puteți merge cu el la o consultație oftalmologică.

   Multă sănătate!

 8. Daniela
  8 iulie 2021 la 20:34

  Buna seara! Copilul meu s-a lovit cu o jucarie in timp ce facea baie cu fratele sau . Este ca o taietura pe Arcada ochiului, I-am pus comprese reci cu ser fiziologic , m-am panicat si nu stiu cu ce sa ii mai dau sau daca sa merg la urgente . Pot sa ii dau cu ceva acasa? Ii trece de la sine sau fug cu el ? Are 1 an si 8 luni .

  • I Care
   9 iulie 2021 la 17:00

   Bună ziua,

   În cazul în care simptomele se agravează ar fi bine să ajungeți cu el într-o clinică și să fie evaluat de un medic oftalmopediatru. Multă sănătate.

 9. Catalina
  30 iulie 2021 la 20:10

  Bună ziua! Prietenul meu din greseala s-a impuns cu cuțitul în ochii, are o pata rosie și îl doare, este motiv de îngrijorare?

  • I Care
   3 august 2021 la 15:11

   Dacă pata nu se retrage, ar trebui să fie consultat de un medic. Oricum, vă recomandăm să mergeți la o consultație cu atât mai mult dacă a trecut mult timp de când nu ați mai fost la oftalmolog este un moment potrivit să vă asigurați că această lovitură nu îi va afecta nici în viitor vederea.

   Multă sănătate!

 10. Andreea
  5 august 2021 la 17:42

  Buna ziua! Am atins cornea cu o periuta de rimel uscata, fara rimel pe ea. De 2 ore vad in ceata cu ochiul. Fiind in vacanta, nu pot ajunge la un medic oftalmolog. Este motiv de ingrijorare? Va multumesc!

  • I Care
   5 august 2021 la 20:41

   Nu ar trebui să vă îngrijorați. Dacă nu trece în 1-2 zile ar trebui să mergeți totuși la un oftalmolog. Oricum, până atunci țineți cont de sfaturile pe care le-am scris în articol (ce să faceți și ce să nu faceți), iar suplimentar puteți folosi lacrimi artificiale.

   Multă sănătate!

 11. Poenaru Silvia
  28 septembrie 2021 la 17:59

  Buna ziua, din greșeala m am lovit la ochi, m am aplecat sa văd ceva la rădăcina unei orhidee și mi a intrat batul care sprijină floarea in ochi. M am inrosit( înnegrit) pe albul ochiului, ma doare putin, de văzut văd…E cazul sa ma îngrijorez?

  • I Care
   29 septembrie 2021 la 15:14

   Bună ziua,
   Îngrijorearea nu ajută, însă ajută să observați evoluția ochiului și dacă nu se retrage să mergeți la o consultație oftalmologică. Cu atât mai mult cu cât a trecut mult timp de când ați fost la un control, este indicat să folosiți această ocazie pentru a vă asigura că incidentul nu va lăsa probleme care să apară în timp.

   Multă sănătate!

 12. Madalina
  13 octombrie 2021 la 22:02

  Buna ziua, fetițele mele se jucau cu jucăriile si cea mica i-a aruncat surioarei mai mare în coltul interior al ochiului cu un unicorn de plastic, ia curs sange in interiorul pleoapei inferioare ,imediat am curățat cu ser si lacrimi artificiale..nu ia mai curs sange,nu are nici o pata rosie ci simte doar un mic disconfort. Cat de grav este? Pot astepta ora cu medicul oftalmolog sau sa mergem la urgență?

  • I Care
   14 octombrie 2021 la 8:59

   Bună ziua,
   Vă recomandăm să mergeți la urgență cu fetița.
   Multă sănătate!

 13. Doina
  25 octombrie 2021 la 14:22

  Buna ziua mama mea a căzut jos pe Chetris și să lovit la ochi ochiul iso inflat așa de tare că nu poate vedea cu el ce poate face la medic nu vrea șase duca

  • I Care
   27 octombrie 2021 la 7:58

   Orice este posibil dacă rămâne așa. Poate chiar să își piardă vederea. Trebuie să mergeți de urgență la un medic oftalmolog.
   Multă sănătate!

  • Apetrei Sorin Ionuț
   23 noiembrie 2022 la 19:41

   Bună ziua am primit un pun și am mult sânge în ochi…și mia amorțit fata pe partea cu ochiu nu sunt în tara și nu am asigurare nu pot merge la medic…se poate agrava?vad perfect cu ochiul doar ca am mult sânge în el…și îmi curge sânge de trei zile pe partea cu ochiul din nas…

   • I Care
    23 noiembrie 2022 la 21:44

    Dacă de 3 zile simptomele continuă este clar pentru oricine că trebuie să mergeți cât mai repede la un medic. Nu vă jucați cu așa ceva! Abia după ce o pierdem realizăm că vederea este mai prețioasă decât credem. Mergeți la medic.
    Multă sănătate!

 14. Matei.Miron
  6 noiembrie 2021 la 17:05

  Buna am primit citeva lovituri la ochii si vam un giont mie umflat muschiul ori osul si vreau sa stiu daca se va dezumfla sau va ramine asa pe viata.

  • I Care
   8 noiembrie 2021 la 7:31

   Bună ziua,

   Doar un medic care analizează zona lovită vă poate spune ce se va desumfla și ce trebuie tratat.
   Mergeți la o consultație. Nu vă jucați cu ochii dumneavoastră.

   Multă sănătate!

 15. Matias Erika
  7 noiembrie 2021 la 16:13

  Bună ziua, din greșeală m.am lovit cu peria de dinți cu pasta pe ea la ochi în timp ce ma spălăm. Ma doare foarte tare, vad bine dar doare rău la orice fel de lumina.Un sfat va rog

  • I Care
   8 noiembrie 2021 la 7:29

   Bună ziua,

   Unele lovituri la ochi pot avea efecte care să apară mai târziu în viață. Cea mai bună recomandare este să mergeți la o consultație oftalmologică. Dacă medicul va observa ceva, afecțiunea va putea fi tratată la timp.
   Cu atât mai mult dacă durerea persistă vă încurajăm să mergeți la un un control.

   Multă sănătate!

 16. Ionut
  16 decembrie 2021 la 13:56

  Bună ziua prietena mea sa lovit la ochi cu un plastic .
  Nu se vede nimic dacă este zgâriat sau ceva dar nu poate deschide ochiul și o ustura (doare)

  • I Care
   17 decembrie 2021 la 13:35

   Bună ziua,
   Dacă această stare continuă și ochiul nu își revine, vă recomandăm să mergeți la un control oftalmologic.
   Multă sănătate.

 17. Claudiu
  18 decembrie 2021 la 16:58

  Buna seara o lovitura la ochiul operat recent este posibil sa se fi deplasat cristalinul?
  Are dureri foarte mari.

 18. Cosmin
  25 decembrie 2021 la 21:26

  Bună ziua fratele meu a fost lovit de un picior în zona ochiului și ii sa înrosit toată partea adică sprâncenele obraji va rog spunețimi dacă este grav are 12 ani a spus ca la impact a văzut ceva galben și vedea blurat.

  • I Care
   27 decembrie 2021 la 10:39

   Bună ziua,
   Dacă încă nu l-a consultat un medic oftalmolog ar fi bine ca fratele dumneavoastră să meargă cât mai repede la un control.
   Multă sănătate!

 19. Andreea
  30 decembrie 2021 la 15:17

  M am jucat cu un pistol airsoft și bila a ricoșat in ochi, ochiul mi s a umflat puțin și văd in ceata

  • I Care
   3 ianuarie 2022 la 9:09

   Dacă simptomele nu au cedat repid definitiv vă recomandăm să mergeți la un control. Oricum este indicat să faceți un control oftalmologic după orice astfel de accident.

   Multă sănătate!

 20. Camelia
  11 ianuarie 2022 la 15:25

  Copilul meu de doi ani colora si din intimplare sia dat cu careoca in ochisor,a spus cal doare,ia lacrimat putin si scum pare a fi normal. Ar trebui sa ma adresez la medic sau nu?

  • I Care
   13 ianuarie 2022 la 9:11

   Bună ziua. Dacă nu apar alte simptome, recomandarea noastră este ca la primul control oftalmologic să îi vorbiți medicului și despre acest episod. Desigur, dacă nu ați mai fost de mult la un control oftalmologic cu cel mic, vă recomandăm să mergeți cât mai repede. Multă sănătate!

   • I Care
    13 ianuarie 2022 la 9:18

    Bună ziua,
    Având în vedere complexitatea situației, ne este greu să identificăm problema doar din ce ne-ați spus. Un diagnostic corect într-o astfel de situație trebuie pus cu grijă și doar în urma unei consultații atente.

    Prin urmare, vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră curant și să îi spuneți că simptomele nu s-au diminuat în cele 3 luni de tratament. Dacă noi vă putem fi de folos vă stăm la dispoziție pentru programare: http://www.i-care.ro/programare sau la telefon: 0722110933 (București) sau 0723347276 (Alexandria)

    Multă sănătate!

    • Anghel
     21 august 2023 la 3:38

     Am ochiul stâng roșu, în timpul tratamentului dispare și reapare la terminarea tratamentului

     • I Care
      22 august 2023 la 7:16

      Bună ziua. Ați vorbit cu medicul dumneavoastră despre acest lucru? El cunoaște afecțiunea și vă poate spune de ce reacționează așa în lipsa tratamentului.

 21. Man csilla
  12 martie 2022 la 8:22

  Buna ziua. Am ridicat un bax de 12 litri apa pentru ca trebuia sa l mut . Eram aplecata iar in momentul in care l- am asezat plasticul sa rupt și degetului mare mi a zburat cu toată viteza in ochi . Am avut mănuși de lucru cauciucati textil. După câteva ore mi-a apărut in raza ochiului ca un fel de scamă neagră cam de 2 mm. In lumina il văd și cu ochi închiși . Oare trebuie sa ma îngrijorez sa întâmplat vineri

  • I Care
   15 martie 2022 la 9:19

   Bună ziua, ar trebui să ajungeți într-un cabinet oftalmologic pentru o consultație. Dacă lovitura a fost puternică efectele sale se pot vedea și pe termen lung.

   Multă sănătate!

 22. Gaby
  27 martie 2022 la 19:55

  Buna seara.In urma cu 2 luni am fost operat pentru reducerea dioptriilor.Aseara copilul meu mi-a bagat degetul in ochi si cred a m-a zgâriat cu unghia, După am avut dureri si vedere încețoșată.A doua zi vederea a început sa isi mai revina insa tot vad in ceata.Am programare la oftalmolog peste 5 zile .Ar trebui sa merg la urgență sau sa aștept ? Este o problema grava ?Va mulțumesc

 23. R. Da.
  28 martie 2022 la 7:39

  Din ceea ce spuneti nu este o problema grava, o lovitura cu unghia poate provoca o leziune superficiala pe cornee de aceea si vederea incetosata, pana ajungeti la Control folositi picaturi de ochi cu hialuron sau gel oftalmologic (ex Vidisic, Corneregel) in caz ca ochiul se inroseste si va doare din ce in ce mai tare sunt semne de Keratita(infectie) si atunci trebuie sa mergeti rapid la medic, dar daca incet incet simptomatologia se inbunatateste nu va faceti probleme , in maxim 2-3 zile o leziune corneana fara infectie se inchide de la sine .

  • Gaby
   28 martie 2022 la 7:56

   Va mulțumesc frumos pentru informații,astazi este mult mai bine,mai simt putina iritație asupra ochiului si vederea e din ce in ce mai buna,(la distanță tot vad in ceata) probabil mai durează 2-3 zile pana se vindeca complet.Am folosit HYLO CARE,asta mi-a prescris domnul doctor după operație si din fericire il aveam in casa.O zi frumoasă sa aveți

   • I Care
    28 martie 2022 la 8:08

    Zgârietura pe care ați descris-o nu reprezintă o urgență oftalmologică, iar faptul că peste 5 zile aveți programare este termen foarte bun. Până atunci folosiți picături așa cum v-a prescris medicul. Având în vedere că astăzi situația se prezintă mult mai bine nu trebuie să vă îngrijorați.

    Multă sănătate!

 24. Mihăilă Marius Daniel
  14 mai 2022 la 17:37

  Acum vreo 3 ore mia sărit o creangă în ochi și imi lăcrimează ochiul ce aș putea să fac ?

  • I Care
   17 mai 2022 la 6:53

   Dacă lăcrimarea durează mai mult de o zi, este cazul să mergeți la o consultație oftalmologică.
   Multă sănătate!

 25. Elena Adelina
  17 mai 2022 la 5:50

  Buna ziua m-am lovit la ochi și acum îmi lacrimeaza foarte rău nu mai ma doare ce pot face ca sa nu imi mai lacrimeze

  • I Care
   17 mai 2022 la 6:52

   Bună ziua,
   Ar putea fi una dintre problemele despre care am vorbit deja în acest articol – https://i-care.ro/lacrimare-excesiva-ce-probleme-poate-ascunde/
   Dacă lăcrimarea nu se oprește ar fi bine să mergeți la o consultație. Nu încercați cu leacuri (mai ales nu puneți cald pe ochi). În afecțiunile oculare, leacurile nu funcționează aproape niciodată, ba mai mult, pot înrăutăți situația. Mergeți la o consultație dacă nu se oprește lăcrimarea.

   Multă sănătate!

 26. Miha
  20 mai 2022 la 19:35

  Buna ziua, copilul meu a cazut cu bicicleta, s-a lovit la fata si in zona ochiului. Vede in ceata cu ochiul afectat si distinge doar conturul lucturilor, nici culorile nu le vede bine. A trecut o zi si nici o imbunatatire. Sa merg la urgente pt un CT sau consultatie cat mai rapida la oftalmolog? Am prins si weekendul si nu stiu daca gasesc pe cineva pt consultatie.

  • I Care
   24 mai 2022 la 8:58

   Da. Mergeți cât mai repede la medic. Cu lovitura la ochi nu e de joacă.
   Multă sănătate!

 27. Marius
  26 mai 2022 la 18:23

  Bună seara . Fata mea a fost lovita d fratele ei în ochi cu un glonte de burete. Fata zice ca ved încețoșat iar pupila are fosta un pic schimbata , mai ovala, fata de ochiul celalalt . Ce ar trebuii sa facem. Multumesc

  • I Care
   31 mai 2022 la 7:35

   Bună ziua.
   Trebuie să mergeți cu fetița la un control oftalmologic. Ochii ei sunt în proces de dezvoltare și astfel de accidente o pot afecta fără ca acum să fie acolo ceva vizibil. Însă medicul oftalmolog poate vedea dacă vederea fetiței dumnevoastră este afectată sau în pericol.
   Nu amânați. Sănătatea ochilor este extrem de importantă pentru o viață de calitate!
   Multă sănătate!

 28. Anca
  28 mai 2022 la 19:54

  Bună seara! La școală un coleg i-a dat cu jet din pistolul cu apă la băiat in ochi ,a mers la oftalmologie i-a dat niște picaturi sa pună în ochi,el susține k vede în ceață cu ochiul .Sunt cam 5 zile de când i-a dat și de o zi a mers la doctor.Este motiv de îngrijorare?Ce pot face?

  • I Care
   31 mai 2022 la 7:36

   Ați făcut foarte bine că ați mers cu el la un medic oftalmolog. Dacă totuși nu îi trece nici cu acel tratament probabil că ar fi bine să mergeți pentru o a doua opinie medicală.
   Multă sănătate!

 29. Gaby
  30 mai 2022 la 5:59

  Buna ziua,in urma cu 6 luni am fost operat pentru reducerea dioptriilor,-1 ambi ochii,la ochiul drept vad clar insa la ochiul stang vad in ceata la distanță.este posibil sa imi revin la ochiul stang sau voi rămâne asa ? Mulțumesc

  • I Care
   31 mai 2022 la 7:39

   Bună ziua,
   Șase luni este o perioadă destul de mare pentru o acomodare. Vă recomandăm să îl contactați pe medicul care v-a operat și să îi semnalați această problemă. El vă poate răspunde cel mai bine. Dar faceți asta cât mai curând posibil.
   Multă sănătate!

 30. Andreea
  6 august 2022 la 15:23

  Bună seara!
  Am fost lovită accidental de o pisică în ochiul drept a început să îmi lăcrimeze foarte tare să se înroșească,să văd în ceață și mă doare când clipesc.Este ceva grav,ar trebui să mă panichez?

  • I Care
   7 august 2022 la 12:55

   Bună Andreea,

   Îți recomandăm să mergi la o consultație oftalmologică (mai ales dacă a trecut mult de la ultima) și mai ales dacă aceste simptome nu trec într-o zi sau două.
   Multă sănătate

 31. Ionela
  29 august 2022 la 16:07

  Buna ziua, copilul meu de un an m a lovit cu unghia in ochi, a durut foarte tare mi s a umflat și simteam un disconfort atunci când clipesc iar acum văd in Ceață cu el ce trebuie făcut ?

  • I Care
   29 august 2022 la 20:35

   Bună ziua, dacă apar și alte simptome, iar vederea în ceață și umflătura nu dispar în câteva ore, ar trebui să mergeți cât mai repede la un control. Oricum vă recomandăm să mergeți când puteți la o consultație mai ales dacă nu ați mai fost de mult.

   Până atunci NU puneți apă caldă sau alte leacuri băbești (acestea pot spori inflamația). Folosiți lacrimi artificiale dacă aveți în casă. Dar, cel mai bine mergeți la o consultație ca să stați liniștită pentru viitor.
   Multă sănătate!

 32. Goanta Ileana
  10 noiembrie 2022 la 18:45

  Bună seara mam lovit cu o floare de porumb la ochi și ma intepa sa ma ingrijorez

  • I Care
   14 noiembrie 2022 la 8:34

   Dacă simptomele nu trec în 1-2 zile ar trebui să mergeți la un control oftalmologic.
   Multă sănătate!

 33. Ioana ionele
  26 ianuarie 2023 la 15:30

  Buna seara. Nepotica mea de 6 ani s-a tamponat cu un baietel la scoala. A dat cu arcada ochiului in Capul baietelului. I s-a crapat arcada . Am fost la spital au desinfectat rana. Acum i sa umflat ochiul si face si febra. Este normal? Va multumesc

 34. Daniela
  16 februarie 2023 la 11:00

  Buna ziua! Baietelul meu a cazut cu arcada de peretele geamului i sa umfalt arcada si ochisorul este vanat si foarte umflat vreun motiv de ingrijorare Sau se va desumfla cu timpul ? Miercuri pe zi s a intamplat
  Muktumesc

  • I Care
   16 februarie 2023 la 21:40

   Bună ziua,
   deși ar putea să nu îl afecteze această lovitură, vă recomandăm să mergeți la o consultație fiindcă în unele cazuri efectele unor astfel de lovituri nu sunt vizibile imediat de către pacient. Cu atât mai mult dacă după o zi ochiul nu dă semne de îmbunătățire vă recomandăm să mergeți la un oftalmolog pentru a vă asigura că totul este în regulă și că ochiul se vindecă complet.

   Multă sănătate!

 35. ionut marginica
  12 martie 2023 la 19:40

  buna doamne am vazut oe bicicleta si mi sa umflat ochii stang tare de tot si mam zgariat ce pot face

  • I Care
   13 martie 2023 la 10:54

   A apărut și sângele la ochi? Vă recomandăm să mergeți la o consultație oftalmologică pentru a vă asigura că ochiul nu v-a fost afectat și că nu veți întâmpina probleme de vedere în viitor.

   Sănătate!

 36. Maria
  31 mai 2023 la 8:19

  Ieri mi-a apărut ceva la ochi roșu în partea dreapta.Nu mă ustura nu nimic,dar as dori sa știu dacă rana se v-a vindeca

 37. Liliana
  28 iulie 2023 la 7:20

  Bună ziua,

  Nepoțelul meu a fost lovit accidental pe cornee. A fost operat, a primit medicația după indicațiile medicului. Ulterior, la control i s-a spus ca e nevoie de o noua intervenție ca să fie curățat locul operației. Nu exista corpuri străine unde a fost operat, ci s-a localizat ceva în acel loc.
  Fiind un copil energic, în perioada imediat următoare operației a stat pe telefon și la televizor ca să nu se agite ca de obicei. Poate fi acesta motivul pentru care este nevoie de o noua intervenție?

  Va mulțumesc în avans pentru raspuns

  • I Care
   31 iulie 2023 la 8:56

   Bună ziua. Neavând toate datele problemei e greu să spunem care ar fi motivul. Afectarea de la ecrane este una de termen lung, în general. Medicul care l-a operat vă poate spune exact care este motivul.
   Multă sănătate!

 38. Ana
  3 august 2023 la 6:39

  Băiețelul meu de un an jumate m-a lovit cu piciorul în ochi și toată noaptea nu am văzut nimic..spre dimineața văd puțin în ceață….simt că s-a dus ochiul în spate ..este grav?

  • I Care
   3 august 2023 la 9:01

   Este greu pentru dumneavoastră sau pentru noi, medicii, să spunem prin internet dacă a fost o lovitură periculoasă pentru vederea dumneavoastră. Ce vă putem recomanda este să nu apelați la leacuri băbești (fiindcă mai rău pot afecta) și să mergeți la un control oftalmologic cât mai repede (mai ales dacă a trecut mult timp de când ați fost la unul). La clinica noastră din București veniți cu bilet de trimitere de la medicul de familie și nu trebuie sa plătiți nimic.

   Multă sănătate!

 39. Daniela
  23 august 2023 la 19:23

  Bună seara ! Astazi băiețelul meu in vârstă de 1 an și jumătate s-a lovit cu colțul arcadei in marginea mesei . S-a înroșit și învinețit puțin. După vreo 2 ore de la lovitura la fiecare clipire își mișcă și oarecum și capul. Mai pronunțată când este obosit , spre ex acum pe seara.Este posibil ca acest gest sa fie de la durere ? Vă mulțumesc.

  • I Care
   24 august 2023 la 7:34

   Bună ziua. Cu toate că nu avem idee cât de gravă este lovitura, vă putem spune că dacă lucrurile nu se ameliorează în 1-2 zile ar trebui să mergeți la o consultație la medic (oftalmolog și/sau neurolog). Oricum este important ca un medic să examineze starea băiețelului.

   Multă sănătate!

 40. Irina
  25 octombrie 2023 la 3:15

  Bună dimineața, acum 1 sfert de ora,mi am băgat unghia în ochi din greșeală,la început ma durea rău,acum ma deranjează când mișc ochiul în toate direcțiile,și am 2 puncte roșii pe ochi, este grav?ce mi recomandați,va rog?

  • I Care
   25 octombrie 2023 la 11:22

   Bună ziua. Nu ar trebui să fie ceva grav. Dacă în maximum 2 zile nu dispar simptomele vă recomandăm să mergeți la o consultație.
   Multă sănătate.

 41. Vasile Laurentiu
  23 noiembrie 2023 la 14:11

  Lucrând în grădină mi-a sărit un grăunte de nisip în ochi, m-a usturat pe moment și atât. La două zile vederea a devenit înțețoșată cu forme negre mobile.Ce pote fi?

  • I Care
   5 decembrie 2023 la 12:03

   Bună ziua.
   Doar un control oftalmologic vă poate spune cum v-a afectat acea lovitură.
   Multă sănătate!

 42. Borodi Cristi
  13 februarie 2024 la 12:59

  Buna ziua, am un baiat, ieri la scoala a primit o minge in fata pe partea dreapta , a sustinut ca pe moment doar a vazut umpic in ceata dar pe seara a spus ca vede uneori cand sta intr-o pozitie o pata neagra , ar trebui sa ma ingrijorez sau va trece ?

  • I Care
   13 februarie 2024 la 22:42

   Nu vă îngrijorați. Ar trebui să treacă. Dacă vede flash-uri luminoase ar trebui să vă faceți griji și să ajungeți de urgență la medic. Însă vă recomandăm să mergeți oricum la o consultație oftalmologică cu băiatul mai ales dacă a trecut mult timp de când n-ați mai fost. În plus, puteți merge cu bilet de trimitere și nu vă costă nimic. Unele lovituri pot avea repercusiuni pe viitor așa că e bine să mergeți și la un control oftalmologic. Multă sănătate!

 43. Iordan Cristina
  14 martie 2024 la 17:28

  Bună ziua! Fetița mea de 11 ani a fost lovita la școală din greșeală cu colțul unei cărți. A durut-o f tare si a lacrimat. Vede blurat cu ochiul lovit și susține ca astăzi la școală a durut din nou ochiul. La suprafața ochiului nu se vede nimic in neregula. Pare totul in regula. Totusi am făcut o programare la oftalmolog pt săptămâna viitoare. Sau ar trebui sa mergem mai repede la medic? Mulțumesc

  • I Care
   18 martie 2024 la 13:59

   Foarte bine ați făcut. Dacă situația nu s-a agravat nu este cazul să vă îngrijorați sau să urgentați. De regulă astfel de simptome se ameliorează rapid.
   Multă sănătate!

 44. Stanila Constanta
  4 aprilie 2024 la 10:50

  M-am lovit cu o sarma la ochi,in urma cu o saptamana.Nu ma doare ochiul,vad bine,numai ca este inca rosu.Ce pot face?

  • I Care
   9 aprilie 2024 la 17:22

   Bună ziua. Vă recomandăm să veniți la o consultație pentru a sta linistită că totul este în regulă. Veniți cu bilet de trimitere și nu plătiți nimic.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înainte să postați comentariul, vă rugăm să citiți Politica de Confidențialitate